Фантастично: „Героичната“ крава Хермиена избяга от кланицата и сега се крие в гората (видео)

В Холандия е станал твърде необичаен инцидент, който привлече вниманието и на обикновените жители, и на защитниците на животните. „Героичната“, както я описват журналистите, крава на име Хермиена, избягала от камиона, който я карал заедно с още десетки такива като нея в кланицата, и успешно се скрила в близката гора.

Там свободолюбивото животно живее от декември миналата година. Тя не позволява на стопанина си да я хване, а  и на други хора, и се крие веднага всеки път, когато се организира нейното залавяне. Трудно е да се повярва, че такова глупаво, както е прието да се смята, животно, има такова голямо желание за живот. Или може би не е толкова глупаво?

Когато Хермиена стана известна на широката общественост, тя се превърна в истинска звезда на холандските социални мрежи. Местните медии превърнаха кравата в символ на желанието за свобода и организираха мащабна кампания в нейна подкрепа.

Дори членовете на кралското семейство се присъединиха към движението за защита на животното. Така съпругът на принцеса Маргарита Нидерландска – Питър ван Воленховен пише в „Twitter“, че такъв необикновен звяр трябва да бъде защитен на всяка цена.

Неравнодушните жители на страната вече са събрали повече от 50 хиляди евро за да купят свободолюбивата крава от собственика. Остава само един проблем: да бъде хваната Хермиена. Кравата избягва хората и бързо се покрива дълбоко в гората, ако почувства опасност.

Струва си да се отбележи, че в последно врене кравите в Европа все по-често изразяват бунтовнически настроения. Например, неотдавна в Полша една анонимна крава избяга от ферма, за да се присъедини към стадо диви зубри, с които все още живее. А в Чешката република няколко крави стъпкаха до смърт своя жесток господар, след което се опитаха да избягат в гората. За съжаление, неуспешно …

Още по темата:

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *