Пентагонът публикува мистериозен доклад за уарп -двигатели

Научната фантастика, както изглежда, скоро може да се превърне в реалност. Във всеки случай, поне така считат в американската армия.

През втората половина на 2008 г. Министерството на отбраната на САЩ се свързва с десетки учени, за изучаване на напреднали аерокосмически технологии, включително невиждани досега методи за движение, излитане и стелт технологии.

В резултат на това двама изследователи представят доклад от 34 страници „Уарп – двигател, тъмна енергия и манипулиране на допълнителните измерения“. Той е от 2 април 2010 г., но е публикуван    съвсем наскоро.

Авторите считат, че може би сме близо до разкриването на тайните на висшите, невидими измерения и тъмната енергия (физиците са на мнение, че именно тази сила ускорява разширяването на Вселената).

„Наблюденията на пространството в това висше измерение може да стане източник на технологичен контрол над плътността на тъмната енергия и като резултат може да изиграе важна роля в развитието на екзотични технологии за движение“, – се казва в доклада.

„Полетът до планетите на Слънчевата система няма да отнема години, а пътуването до съседната звезда ще се измерва само седмици, а не със стотици и хиляди години.“

Въпреки това теоретичният физик от Калифорнийския технологичен университет Шон Карол, който изучава темите, включени в доклада, смята, че оптимизмът на изследователите  е напразен.

„Това са откъси от теоретичната физика, събрани в едно така, сякаш могат да бъдат приложени в реалния свят, но това не е съвсем вярно“, уверен е Карол. „Това не е лудост, не е гуру, твърдящ, че ще използваме духовна енергия, за да се издигнем над Земята, а истинска физика. В близко бъдеще обаче няма да бъде възможно да се свърже с инженерството, а може би, никога. „

С какво обаче  започна проучването на уарп- двигателите?  Доколкото се знае, то започва от документа „Подкрепа за търсенето на заплахи“, който помага на американската армия да предвиди или да описва нови вражески технологии. Той бе повлиян и от голям научен труд, наречен Програма за използване на напреднали аерокосмически оръжейни системи (Advanced Aerospace Weapon System Applications Program), включваща в себе си Програма за напреднали определения на авиационни заплахи (Advanced Aviation Threat Identification Program, или AATIP).

The New York Times и Politico разкриха съществуването на ААTIP през декември 2017 г. Източниците им  твърдят, че бившият сенатор от Невада Хари Рийд е помогнал за организацията и финансирането на програмата. Повечето от парите са дадени на магната и приятел на Рийд – Бигълоу, който строи частни космически станции чрез Bigelow Aerospace. Той също така лично финансира проучвания и търсене на НЛО години наред.

Милиардерът създава отделна организация – Bigelow Aerospace Advanced Space Studies – за да получи финансиране от правителството и наема 46 изследователи и много други служители.

Анонимен служител на разузнаването съобщава на Politico, че AATIP първоначално е стартирала, за да идентифицира неизвестни китайски и руски технологии. Но след няколко години ръководството стига до извода, че програмата не носи значителни ползи. В резултат на това финансирането и е спряно през 2011 или 2012 г.

Всички „доказателства“ за НЛО, получени по време на ААТIP, също бяха посрещнати със скептицизъм от страна на учените. Старши астрономът в Института за търсене на извънземен разум (SETI) Сет Шостак заяви в интервю, че след 50 години доклади за посещения на извънземни не са разкрити достоверни доказателства.

Странно е, че извънземните изминават стотици и хиляди светлинни години и просто не правят нищо“, казва Шостак.

Поради това една по-голяма програма, изследваща възможностите за реализиране на уарп- двигатели и търсене на червейни дупки и звездни портали, беше посрещната доста хладно от известни експерти.

© 2018 Nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

НАСА подготвя кораб, който ще стигне до Алфа Кентавър за две седмици (видео)

Изглежда, че усилията на НАСА за създаване на уарп двигател са се увенчали с голям успех. Както съобщава http://sciencealert.com.au, Dr Harold “Sonny” White, който работи по уарп програмата на НАСА… Continue reading „НАСА подготвя кораб, който ще стигне до Алфа Кентавър за две седмици (видео)“

 

„Невъзможният“ двигател все пак работи: До Луната само за четири часа

През изминалата година имаше много дебати относно електромагнитния  двигател, известен като «EM Drive». Toва нереално,  от логическа гледна точка устройство, разработката на което е все още в експериментална фаза, се… Continue reading „„Невъзможният“ двигател все пак работи: До Луната само за четири часа“

Нов опит за създаване на вечен двигател

© 2018 Nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *