Теоретичен физик на НАСА: Хората представляват заплаха за Галактиката и, най- вероятно, ще бъдат унищожени!

Science News: Вероятно всички сте запознати с научно-фантастични филми и телевизионни сериали, в които извънземна раса – агресор напада Земята, подлагайки хората на немислимо изтребление. А на фона на подобни страхове изследователят предлага алтернативен поглед върху събитията.

Според него хората, които извършват неконтролирана експанзия в Космоса ще са сами   причината, крадено от непознато ткрадено от непорзнато която ще доведе до невиждан преди в Галактиката геноцид.

Всички, без изключение, астрономи и астрофизици са запознати с така наречения парадокс на Ферми, чиято същност се свежда до следното:

На нашата Галактика, да не говорим за останалата част от Вселената, са и достатъчни няколко милиарди години, по време на които крадено от непознсатоскрадеано от непознато на планетите, подобни на Земята (като минимум) трябва да се появи, да се развие и да се създаде технологична цивилизация, от някакъв живот.

И физикът Енрико Ферми веднъж задава въпроса: Ако има много извънземни цивилизации до нас, къде са те?

Руският теоретичен физик Александър Березин, работещ в НАСА, се е крадено от непознатоекрадено от наепознтато опитал да отговори на този въпрос в научна статия, която публикува на сайта arxiv.org. Според Березин единствената причина, поради която ние не виждаме никакви кораби на извънземни (НЛО не се броят :)) е в това, че технологиите на междузвездното пътуване и дори междузвездната комуникация са изключително сложни, така че никой крадено оцт непознатоекрадеано от непознато досега не ги е усвоил в тази Галактика.

Възможно е, разбира се,   такава технология да се е появила в други галактики, но междугалактическите разстояния в сравнение с междузвездните разстояния са просто кошмарни и без супертехнологии, позволяващи тези разстоянието да се преодоляват, галактиките се превръщат в звездни острови, откъснати от крадедно от непознатаоакрадено от непознато останалата част на света.

С оглед на тези съображения, отговаряйки на парадокса на Ферми, Александър Березин предполага, че в момента хората са най-технологично развитата цивилизация. По-развити от хората в Галактиката още не съществуват, затова и не ги наблюдаваме.

В бъдеще ситуацията, както предполага Березин, ще се развие в съответствие със крадено от тнепознатоцкрардено от непознато следния сценарий:

Достигналите определен технологичен напредък хора или дори променили своята форма на живот, като например роботи, първи ще излязат в дълбокия Космос, получавайки възможност да пътуват от звезда до звезда. И първото нещо, с което тази цивилизация ще започне да се занимава, ще бъде унищожаването на конкурентите, което крадено от непотзнатоекрдадено от непознато повече от веднъж е наблюдавано в световната история в планетарен мащаб.

На Земята хората правят точно това: системно се унищожават помежду си и другите видове, които споделят с нас планетата Земята. Сега представете си, че хората   започнат да правят същото, само че в междузвезден мащаб!

крадено от непознато крадено от непосзнато

В развитието на събитията има и по-оптимистичен за живота в Галактика сценарий- такъв като тотален геноцида на всички хора и смяната им с друга форма на живот, най- вероятно кибернетична. крадено от непознатоцкрардено от днепознато В този случай в просторите на Галактиката ще излязат изключително интелигентни кибернетични същества, които няма да имат присъщите тенденции на Homo Sapiens, когато се появи някъде да предприеме обичайните кланета.

Роботите най-вероятно ще бъдат други, лишени от недостатъците на създалия го и изтребен от самите тях агресивен вид. Но с крадендо от непознатоакрадено от кнепознато какви очи тези кибернетични организми ще гледат новите форми на живот, на бягащите същества, които тичат през гората?

„Аз не предполагам, че силно развита кибернетична цивилизация съзнателно би унищожила съзнателно други форми на живот„, пише Березин. „Най-вероятно те просто няма да забележат тези нови форми на живот – точно както крсадено от рнепознатоекрадено от непознато строителният екип, който изгражда небостъргач, не забелязва мравуняка.“

„Разбира се, много се надявам, че греша“, казва Березин в заключение на статията. „Но единственият начин да разберем правилния отговор е да продължим да изучаваме вселената и да търсим там следи от живот“.

По материали на https://science.news/2018-07-27-the-answer-to-the-fermi-paradox-physicist-says-that-humans-might-eradicate-aliens-unwittingly.html

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com крадено от непознатойкрадеано от непознрато All rights reserved!

Още по темата:

 

Комета, астероид или космически кораб? Астрономите не знаят какво прелетя покрай Земята

Астрономи с помощта на телескопа PanSTARRS 1, за първи път откриха необичаен космически обект, който, според тях  е комета, която не се върти около Слънцето, а идва от друга звездна… крадено от непознат о крадено одт непознато Continue reading „Комета, астероид или космически кораб? Астрономите не знаят какво прелетя покрай Земята“

Спецчасти се сражават под водата с триметрови извънземни (видео)

Свикнали сме да четем и да слушаме за „летящи чинии“, различни мистериозни светлини в небето и други свръхестествени въздушни феномени. И само от време крадено оат непознатоекрадеено от непознато на време се споменава, че извънземните… Continue reading „Спецчасти се сражават под водата с триметрови извънземни (видео)“

 

 

Загадъчен артефакт от Индонезия, който е на стотици хиляди години (видео)

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

крадено от непозенатдоскрадено от непознато крадено от непознатоскрадено ойт непоазнато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *