Марсианските пейзажи, снимани от Curiosity, удивително приличат на Казахстанския ландшафт :) (видео)

Ако за милиардната аудитория на интернет марсианските снимки на „Червената планета“ са много убедителни, то жителите на Казахстан с изненада отбелязват, че пейзажите на Марс доста странно приличат на пейзажите на родната им страна.

За да се заснеме всичко това и да се представи на широката общественост, като начало на американската колонизация на Червената планета, единодушно отбелязват потребителите на Kaznet, не е необходимо да се лети някъде и да се харчат милиарди долари. Например, марсианският кратер Гейл е практически копие от „марсианския“ път към Чарънския каньон, а долините на Марс трудно се различават от подножието на Kаратау в периода на ранната пролет.

Между другото трябва да се отбележи и това, че на Марс има огромен кратер Tюратам, който е наречен така в чест на казахстанската станция, която се намира в близост до космодрума Байканур, а кратерът Големият Сирт отново е с тюркско име. Академик В. Фесенков го е нарекъл така някога и никой все още не знае защо.

При това американците казват, че колонизацията на Марс ще започне в средата на този век. Освен това такива авантюристи като Илон Мъск (и той не е единственият) вече набират екипи от доброволци, които са готови да летят до Марс днес – дори без възможност да се върнат на Земята.

Що се отнася до конспиративните теории по отношение на колонизирането на Марс, те са разделени на два напълно противоположни лагера. Според едната версия, земните жители отдавна колонизират Червената планета и всички тези „играчки“ с ровъри и сонди са просто прах в очите за наивните зрители.

А втората версия е по-скептична и прагматична, и според нея на Марс не само хора, и ровъри никога не е имало. Ето защо, според тях, марсианските пейзажи са толкова сходни със земните, поради което НАСА толкова дълго ретушира ​​снимките, показвайки ни небето на Марс в жълто.

И когато независими изследователи „хванаха“ служителите на НАСА в това, те незабавно се съгласиха – да, небето на Марс е синьо като небето на Земята. Въпросът е защо не казаха веднага това?

Между другото, поддръжниците на тази теория са уверени, че днешната мисия „InSight“ на Марс също е фантастика.

Така че ние гледаме панорамните снимки на Марс, възхищаваме се на петдесетте нюанса на марсианските пейзажи и се чудим колко подобни са те на земните – например на тези в Казахстан, въпреки че според конспиролозите такива „картини от Марс“ на Земята има много и без Казахстанските …

esoreiter.ru

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

„Гигантски куполи на извънземна цивилизация“ са открити на южния полюс на Марс! (видео)

Уфолози и виртуални археолози от UFOmania са открили на сателитни изображения на южния полюс на Марс   невероятна находка. Оказва се, че на върха на южното полукълбо на Червената планета… Continue reading „„Гигантски куполи на извънземна цивилизация“ са открити на южния полюс на Марс! (видео)“

Уфолог обработи снимки на Марс и откри на тях огромни градове! (видео)

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *