Стивън Хокинг: Раят е приказка за хора, които се страхуват от тъмнината

Хокинг, който почина на 76-годишна възраст на 14 март 2018 г., пише в книгата си „Кратки отговори на големи въпроси”, публикувана посмъртно, че няма Бог. Също така, по негово мнение, никой не контролира Вселената. Това не е първият път, когато Хокинг отхвърля идеята за висша сила. Той оспорва съществуването на Бога в продължение на много години до смъртта си.

“Въпросът е в това, имало ли е способ за възникване на Вселената избран от Бог по неизвестни за нас причини или е бил определен от научен закон? Мисля, че е второто“, заяви Хокинг по време на телевизионното предаване Genius of Britain. „Ако искате, можете да наричате законите на науката Бог, но това не е личният Бог, с когото можете да се срещате и да задавате въпроси.“

В книгата „Висшият замисъл”, издадена през 2010 г., Хокинг и неговият съавтор Леонард Млодинов приписват причината за съществуването на „спонтанно сътворение”, отбелязвайки, че не е необходимо да се позоваваме на Бог, за да може Вселената да започне да съществува.

Що се отнася до живота след смъртта, в интервю за The Guardian ученият отбеляза, че мозъкът е като компютър, който в крайна сметка се изключва.

„За счупените компютри няма рай или живот след смъртта; това е просто приказка за хора, които се страхуват от тъмнината ”, каза той в интервюто.

На 21-годишна възраст Стивън Хокинг е диагностициран с неврологично заболяване, наречено амиотрофична латерална склероза, известна също като болестта на Lou Gehrig. Той живее с тази болест до края на живота си, повечето от които прекарва в инвалидна количка.

Хокинг е известен с откритията си, свързани с черните дупки – по-специално явлението, което в негова чест е наречено „излъчването на Хокинг“, бестселърът „Кратка история на времето“ и с остроумие.

Освен това той говори открито за своите хипотези за бъдещето на Земята, отбелязвайки, че планетата може да стане „огнена топка“ през следващите няколко стотин години, а изкуственият интелект ще унищожи човешката раса.

naked-science

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Католиците са в шок: Папа Франциск твърди, че Ад не съществува, а осъдените души просто изчезват!

В сензационно интервю с дългогодишния си приятел- атеист Eugenio Scalfari, Франциск казва, че ад не съществува и че осъдените души просто „изчезват“. По този начин, папа Франциск отрича 2000-годишното учение… Continue reading „Католиците са в шок: Папа Франциск твърди, че Ад не съществува, а осъдените души просто изчезват!“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *