Физикът Брайън Уолш: Ако няма извънземни, то тогава човечеството е обречено…

Човечеството е заплашено от унищожение, ако сме сами във Вселената. Ако няма извънземни, това означава, че ние ще изчезнем.

Огромните размери и възраст на Вселената предполагат, че трябва да има нещо по-съвършено от нас или поне на същото ниво, но тогава защо все още не са намерени доказателства?

Млечният път е толкова стар, че трябва да измине достатъчно време, за да го завладее извънземна цивилизация.

През 1950 г. физикът Енрико Ферми (създател на първия ядрен реактор в света) измисля парадокс, който гласи, че поради възрастта и размерите на Вселената, извънземната цивилизация неизбежно ще бъде много по-развита от нашата. Възниква въпросът кой всъщност може да съществува освен нас?

Много учени твърдят, че същността е в това, че когато цивилизацията достигне определено ниво на развитие, тя, в крайна сметка се самоунищожава чрез война с най-новите си оръжия, или я унищожава природна катастрофа.

Брайън Уолш, автор на книгата „Краят на времето“, която анализира екзистенциалните заплахи, пред които е изправено човечеството, счита, че „трябва много да се притесняваме“, ако сме сами.

Този експерт твърди, че ако наистина сме сами, особено като се има предвид факторът, че досега не са открити признаци на извънземни цивилизации, това никак не е добре за човечеството.

В своята книга Уолш пише: „Ако наистина сме толкова самотни, каквито сме сега, тогава може би интелигентният живот е малка вероятна случайност за космическа съдба, една на 100 милиарда, какъвто е броят на звездите в Млечния път. Ако е така, тогава съдбата ни е още по-важна, защото Хомо Сапиенс ще е единственият съзнателен наблюдател на Космоса “.

Според Уолш, ако предположим, че очевидното отсъствие на разумен живот в Галактиката е резултат от многократни космически бедствия, които са унищожавали извънземните цивилизации, тогава самите ние сме в опасност от унищожение.

Точната дата все още не е известна, но статистически през следващите хиляда, а може би и стотици години, предвид темпото на развитие на нашата цивилизация, човечеството е обречено да изчезне.

Източник: techno.net

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Да се поставим на мястото на извънземните. Защо им трябва да посещават Земята?

Значителен брой хора на планетата вярват в извънземните. Всъщност едва ли има причина да се съмняваме в тяхното съществуване. Но Въпросът е друг: Дали те хипотетично живеят и просперират на… Continue reading „Да се поставим на мястото на извънземните. Защо им трябва да посещават Земята?“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *