За 10 дни трима руски лекари, които лекуват хора от Covid-19, внезапно „скочиха“ през прозореца

buzzfeednews.com: Александър Шулепов, лекар в бърза помощ в западния регион на Воронеж, Русия, се оплака на 22 април в социална мрежа от липсата на лекарства и от факта, че е принуден да работи въпреки положителния си тест за COVID-19.

 

https://twitter.com/i/status/1256653845993852929

Десет дни по-късно той скача през прозореца на болницата при мистериозни обстоятелства, съобщават местните медии, което го прави третият руски лекар, който лекува пациенти с коронавирус и умира за последните 10 дни.

Според съобщенията, Шулепов е хоспитализиран на 22 април след положителен резултат от теста COVID-19, но е трябвало да бъде изписан, след като вторият тест бил отрицателен. В деня на уволнението Шулепов и колегата му Косякин публикуваха видео, в което се оплакват, че шефът им принуждава Шулепов и колегите му да продължат да работят дори след положителен резултат от теста.

Три дни по-късно Шулепов се отказва от изявлението си, като твърди в друго видео, че първото видео е направено под влияние на емоции. Все пак той скача през прозореца.

Шулепов е третият лекар в Русия, който пада от прозореца при мистериозни обстоятелства за последните 10 дни.

 

В петък Елена Непомнящая, изпълняваща длъжността главен лекар на болница за ветерани от войната в сибирския град Красноярск, почина от контузии, получени в резултат на падане от прозореца на кабинета си на петия етаж. Инцидентът е станал на 25 април.

Според местния телевизионен канал в Красноярск, 47-годишната Непомняща приключила телефонен разговор с регионалния министър на здравеопазването за превръщането на една от сградите на нейната клиника в отделение за лечение на пациенти с коронавирус. Бе съобщено, че Непомняща е била категорично против тази идея. освн това тя се оплакала на началството от липсата на лични предпазни средства за нея и нейния персонал. Веднага след този телефонен разговор и тя скача през прозореца.

Ден по-рано, на 24 април, Наталия Лебедева, 48-годишната шефка на Бърза помощ в регион Звездной под Москва, е починала „вследствие на инцидент“, съобщиха от московската болница.

В новините на телевизия REN и вестник „Московски комсомолец“, позовавайки се на колегите на Лебедева, заявиха, че тя е паднала през прозореца и че може да се е самоубила, след като е обвинила началниците си в заразяване на няколко свои колеги с коронавирус.

https://twitter.com/nadezdanba/status/1256534468736712704

След като руският президент Владимир Путин обяви в средата на април, че ситуацията с коронавируса е напълно под контрол, огнището на епидемията го принуди, както и регионалните власти да наложат строги мерки за социална дистанция.

Някои наблюдатели казват, че руските власти могат да занижават броя на заразените с коронавирус и смъртността от него поради ниското ниво на тестване.

thebigtheone.com

 

 

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *