Учени : В нашата галактика трябва има поне 30 извънземни цивилизации

В  последни изследвания учените, които търсят извънземен живот, са открили доказателства, че ще открием живот извън Земята в следващите десет – двадесет години.

Трудно е да се изчисли броят на потенциалните извънземни цивилизации, но ново проучване, ръководено от учени в  университета в Нотингам, предприе уникален подход за получаване на тази оценка. Според изследователите в нашата галактика могат да съществуват повече от 30 общуващи помежду си цивилизации.

„Трябва да има поне няколко десетки активни цивилизации в нашата галактика, ако предположим, че са необходими 5 милиарда години, за да се формира интелигентен живот на други планети, като на Земята“, казва водещият автор на изследването, професор Кристофър Конселис.

Идеята се заключва в това да се разгледа еволюцията, но в космически мащаб. Наричаме това изчисление Астробиологична граница Коперник.“

Двете астробиологични граници на Коперник са, че интелигентните форми на живот се сформират за малко по-малко от или малко над 5 милиарда години. На Земята комуникационна цивилизация се е сформирала след 4,5 милиарда години.

„Класическият метод за оценка на броя на интелигентните цивилизации се основава на предположението за ценности, свързани с живота, в резултат на което мненията по такива въпроси се различават значително“, каза първият автор Том Уестби.

Нашето ново проучване опростява тези предположения, като използва нови данни, което ни дава надеждна оценка за броя на цивилизациите в нашата галактика.“

Когато се изисква съдържание на метали, равно на това на Слънцето (Слънцето е сравнително сравнително богато на метали), очакваме в нашата галактика да има около 36 активни цивилизации.“

Изследователите обясниха, че ако други технологични цивилизации съществуват толкова дълго, колкото нашата, то в нашата галактика трябва да има около 36 активни високотехнологични цивилизации.

Източник: echronicles

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Извънземна ли е древната маска от иридий, която е на 12 хиляди години?

Миналата година на брега на Флорида археолози откриха древна погребална маска, чиято възраст може да е от десет до дванадесет хиляди години. Загадката й е, че е направена от най-редкия… Continue reading „Извънземна ли е древната маска от иридий, която е на 12 хиляди години?“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *