Руски космонавт засне видео с група неизвестни обекти

Космонавтът Иван Вагнер засне пет неидентифицирани летящи обекти над Земята от Международната космическа станция (МКС). Той публикува видеото в своя Twitter.

„На 9-12 секундa се появяват пет обекта, които летят в паралелен курс и на еднакво разстояние един от друг“, уточнява той.

Вагнер казва още, че е предал информация за обектите на ръководството на Роскосмос. В ЦНИИМАш и Института за космически изследвания на Руската академия на науките специалистите ще анализират кадрите.

Целият запис трае една минута. На 10-та секунда се виждат пет светещи точки в лявата половина на кадъра, след секунда те изчезват. Северното сияние се появява на видеото на 20-ата секунда.

В описанието на видеото Вагнер пояснява, че е заснето, докато МКС лети в района между Австралия и Антарктида. Клипът е заснет със скорост един кадър в секунда, а преди публикуването му е компресиран до 25 кадъра в секунда. Така обектите са в полезрение за 52 секунди.

Иван Вагнер е бординженер като част от 63-ата експедиция до МКС, която започна на 17 април. Той и останалите членове на експедицията ще останат в орбита до октомври.

 

Източник: RBK. Ru

 

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *