Бил Гейтс: Режимът на изолация в САЩ ще продължи до 2022 г.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс прогнозира, че изолацията в САЩ ще продължи до 2022 г., цитиран от Daily Mail.

Така той отговори на въпроса колко сериозна ще бъде кризата, причинена от последиците от пандемията COVID-19. Според бизнесмена следващите четири до шест месеца може да са най-лошите за цялото време на пандемията.

Той подкрепи строги мерки за борба с коронавируса, включително самоизолацията и забраната за работа на кафенета и ресторанти.

Според прогнозите, още 200 000 души могат да умрат [от коронавируса]. Ако носехме маски и стояхме на разстояние, бихме могли да избегнем повечето смъртни случаи ”, казва Гейтс.

Бизнесменът счита, че ситуацията ще се нормализира известно време след началото на масовата ваксинация, тоест до лятото на 2021 година. В същото време той е убеден, че рискът от заразяване с вируса ще бъде висок до 2022 година.

На 9 декември Гейтс прогнозира, че шест производствени компании могат да бъдат готови да използват ваксината срещу коронавирус до следващата пролет.

Според него в близко бъдеще ваксините от AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax, Pfizer-BioNTech и Moderna могат да получат одобрение. В същото време Гейтс не посочи шестия производител.

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *