Апокалипсисът наближава: Кои пророчества на Тора за Края на света вече се сбъдват – I

Още през 2018 г. предсказанията за края на света, направени от еврейските пророци, започнаха да се сбъдват.

Според легендата текстът на Тора е продиктуван на Моисей от самия Всевишен. През вековете тези Божествени предписания са били допълвани от различни мъдреци, те са изяснявали някои разпоредби на древния религиозен документ за своите съвременници, а също така са записвали свои собствени пророчества.

Разбира се, дългият текст на Тора съдържа много противоречия, тъй като всеки от нейните съавтори е имал лична представа за края на света, например. Но в най-общия си вид той казва, че Всемогъщият е дал на нашия свят шест хилядолетия от момента на сътворението. Тогава, както пророците предсказват, ще започнат кървави войни, многобройни природни бедствия, ще по-голямата част от човечеството ще загине.

Но няма зло без добро: по това време на земята ще се появи Месията, който ще поведе праведните към благоденствие. Затова отделни последователи на юдаизма с всички сили се опитват да приближат края на света, надявайки се да видят дългоочаквания пратеник на Всевишния със собствените си очи.

Сбъднаха се три пророчества

Мистично настроените хора винаги търсят знамения на наближаващия Апокалипсис в различни събития: движението на комети; стихийни бедствия; слънчеви и лунни затъмнения; въоръжени конфликти. Има няколко причини последователите на юдаизма да вярват, че краят на света е близо. Три пророчества от Тора, предсказващи предстоящия Апокалипсис, се сбъднаха едно след друго.

Преценете сами: През септември 2018 г. в Израел се роди червено женско теле, което символизира предстоящото Божествено прочистване на нашия свят. В началото на октомври известният фотограф Ноам Бедейн публикува сензационни снимки, доказващи присъствието на живи риби във водите на Мъртво море, което не се е случвало от хилядолетия. А месец по-късно туристите с изненада забелязаха змия на Стената на плача, която дебне да улови гълъб.

Всички тези събития са подобни на поличбите на Апокалипсиса, описани в Тора, които дават възможност на различни мистици и конспиролози да говорят за наближаването на Съдния ден. Следващата дата за предстоящия край на света, базирана на тези прогнози, е определена за есента на 2021 г. – три години след сбъдването на пророчествата.

Змия на Стената на плача

На 3 ноември 2018 г. британското издание The Sun и няколко други информационни ресурси, съобщиха за змия, която пълзи между камъните на Стената на плача в Йерусалим. Влечугото се опитвало да улови гълъб в женската част на туристическия комплекс.

Събитието обаче не предизвика голяма суматоха. Фондацията за наследството на Стената на плача (официалната организация, отговорна за този обект с културна и религиозна стойност) направи изявление, че змията, дълга приблизително 1 метър, не е отровна. Извиканият специалист я хвана без особени затруднения и инцидентът приключи.

Но многобройни мистици откриха в това събитие особен, сакрален смисъл. Както е известно, жителите на Близкия изток, както и на други земи, в древността са почитали животните – тотеми. Вярвало се е , че те защитават и подкрепят хората, дават им сила.

Конспиролозите твърдят, че змията е била символ на древен род, от който произхождат легендарните царе на еврейския народ – Соломон и Давид. Появата на тяхното тотемно животно в женската част на Стената на плача те интерпретират като знак за предстоящи промени. А фактът, че змията е ловила гълъб, олицетворяващ християнската доктрина в различни езотерични практики, е бил възприет от много мистици като доказателство за приближаването на Апокалипсиса.

Въпреки че според някои еврейски религиозни водачи това събитие има положително значение. Възможно е нашата цивилизация да се изправи пред сериозна трансформация в близко бъдеще, защото всякакви промени носят не само проблеми, но и обновяване на живота. Освен това числото на змиите (nakhash) в традиционната нумерология е 358, а думата „Месия“ (Moshiach) има същия аритметичен показател.

Книгата Зоар, на която се позовават много еврейски мистици, нарича нашия свят своеобразна противоположност на райската градина. Тоест, на грешната Земя змията не е олицетворение на силите на Злото. Напротив, това влечуго тук означава прочистване и възраждане на Божествената святост.

Забележително е, че преди няколко месеца, непосредствено след края на поста Тиша б’Ав, посветен на траура заради разрушаването на два еврейски храма, камък с тегло 220 паунда падна от западната част на Стената на плача.

Обяснявайки това събитие, конспиролозите решиха, че многовековните страдания на еврейския народ са приключили. Сега започва дългоочакваното възраждане, което ще отбележи предстоящата поява на Третия храм – мистична религиозна сграда, която трябва да бъде свидетелство за настъпването на ерата на благоденствие и процъфтяване.

Следва.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *