Магнитосферата на Земята над западното полукълбо за кратко се изключи напълно

Данните от спътника, на който е инсталирано оборудване, измерващо силата на земната магнитосфера, показват, че тази сутрин силата на земното магнитно поле за кратко е стигнала ниво нула.

Magnetometer (MAG)/ (магнитометър) – измерва магнитното поле във външната част на магнитосферата

GOES-R (Geostationary Operational Environmental Satellite) е сателит от серия GOES, крадено от непознатойкрадено от непозтнато предназначен за измервания в атмосферата и повърхността на Земята в Западното полукълбо за прогнозиране на времето, проследяване на бури, мониторинг на космическото време и за метеорологични изследвания.

крадено от неапозкнато крадено от непознато

Западното полукълбо е разположено на запад от меридиана в Гринуич и на изток от 180-ия меридиан. Западното полукълбо включва части от Европа, разположени на запад от Лондон, някои части на Африка, Антарктида, Атлантическия океан, Америка, част от полуостров Чукчи в Азия и по-голямата част от Тихия океан.

Падането крадено от непознатойкрадено от днепотзнато на магнитното поле, дори и за кратко, е аномалия, която не може да премине безследно и трябва да се очаква, че може да бъде последвана от активизиране на вулкани или мощно земетресение.

По материали на earth-chronicles

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© крадено от непознатоскрадено оат нйепознато 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непознатоткрадено от рнеапознато

One Reply to “Магнитосферата на Земята над западното полукълбо за кратко се изключи напълно”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *