Здравни паспорти ще бъдат въведени в Дания

Дания обяви, че разработва цифрови паспорти за ваксинираните срещу коронавируса

Информацията за ваксинацията ще бъде достъпна на уебсайта или мобилното приложение на датското обществено здраве. В момента жителите на страната получават информация за резултатите от тестовете за коронавирус по този начин.

Ето каква казва Мортен Бьодсков, министър на финансите на Дания:

Датското правителство, производителите и деловата общност ще трябва съвместно да разработят технологично решение за нов цифров паспорт за коронавирус, което ще отнеме три или четири месеца. След това ще бъдем технологично готови за постепенното, спокойно отваряне на датското общество.“

Швеция също възнамерява да въведе цифров сертификат за ваксинация до лятото. Властите на страната се надяват, че това ще улесни възстановяването на икономическите връзки между местни и чуждестранни компании.

Сега възникват много въпроси във връзка с командировките“, съобщава Пер Бергфорс Найберг, кореспондент на Euronews.

Но в Дания сред 94-те хиляди души, които вече са били ваксинирани, няма толкова много хора, които заминават в командировки. И, разбира се, ще мине много време, преди и те да могат да бъдат ваксинирани.“

В края на януари членовете на Европейския съвет се съгласиха да обединят усилията си, за да създадат единен сертификат за ваксинация, без да посочват конкретни дати или други подробности.

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *