Бихте ли взели хапче за безсмъртие

Скорошно проучване сред 900 възрастни американци показва, че всъщност не, хората не искат да живеят вечно.

На въпрос дали биха искали да изпият хапче, което да им позволи да живеят вечно на настоящата си възраст, само около 33 процента от анкетираните отговорят с „да“, показва проучване, публикувано в Journal of Aging Studies.

Други 42 процента са отговорили „не“, а останалите 25 процента не знаят.

Резултатите от това проучване са в изненадващо противоречие с вниманието, отделено на противоречивите изследвания и лечения за дълголетие, които получават толкова много внимание от технологичните лидери в Силиконовата долина.

Ако се вярва на това проучване, изглежда, че обикновеният човек може да живее по-комфортно със смъртността си от тези, които продават преливания на млада кръв или други съмнителни методи за борба със стареенето, оправдавайки тези съмнителни методи с „желанието на хората да живеят вечно“.

Но част от проблема е в това, че респондентите  били разделени приблизително по равно на три възрастови групи: младежи на възраст между 18 и 29 години, възрастни хора със средна възраст 72 години и още по-възрастни – 88 години.

Въпреки че и трите групи реагирали по един и същ начин, те разсъждавали по различен начин относно възрастта, на която биха искали да бъдат замразени в криокапсули, ако имат избор.

И в двете по-стари възрастови групи заявили, че ако са били замразени на определена възраст, биха искали тя да бъде с няколко десетилетия по-ниска от сегашната им възраст.

Тази тенденция е по-скоро в съответствие с резултатите от подобно проучване, което установи, че респондентите реагират по-позитивно на възможността да живеят по-дълго, след като уточняват, че трябва бъдат здрави през цялото това време.

В този случай изглежда, че идеята да останем завинаги в тялото на 88-годишен човек не била най-примамливият сценарий.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *