NYT коментира доклада на американските разузнавателни служби за НЛО

Военните допускат, че може да става дума за руски и китайски военни изпитания, но не са намерили никакви доказателства

Американските разузнавателни агенции, които са проучили над 120 случая с поява на неидентифицирани летящи обекти (НЛО), не са открили доказателства, че те са извънземни кораби.

Но в доклад пред Конгреса, който ще бъде представен на 25 юни, авторите не са успели да обяснят много от тези явления, съобщава The ​​New York Times.

Изданието отбелязва, че част от доклада ще бъде класифицирана по съображения за национална сигурност, което само подхранва обществения интерес към него.

Според NYT има няколко обяснения за необичайните явления. Според една версия тези НЛО са метеорологични сонди. В редица случаи обаче скоростта на неидентифицираните обекти е много по-висока от скоростта на такива сонди.

Има и обяснение, че НЛО се създават от хора и са част от програмата за създаване на хиперзвуково оръжие, с което се занимават Русия и Китай. Според източник в Пентагона военните сериозно обмислят тази версия, защото се опасяват, че Москва и Пекин значително са изпреварили САЩ в тази област.

В същото време във Вашингтон няма консенсус дали е необходимо да се проучат всички необичайни случаи. Например бившият лидер на демократите в Сената Хари Рийд е убеден, че властите трябва да разследват задълбочено всичко и да не крият нищо от обществеността. Бившият президент Барак Обама се съгласи с него и заяви в интервю за CBS, че тъй като няма реално обяснение, НЛО трябва да се вземат на сериозно.

Искам да приемем този въпрос много сериозно,“ заяви републиканският сенатор Марко Рубио пред USA Today.

Може би има много просто обяснение за всичко това. Или може би не“, каза той.

По материали на nytimes. com/2021/06/03/us/politics/ufos-sighting-alien-spacecraft-pentagon.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *