Пентагонът публикува доклад по 144 съобщения за НЛО

Китай и Русия не са изключени, а в 143 съобщения на военните им е липсвала информация за набора от данни, за да обясни явленията.

Министерството на отбраната на САЩ няма обяснение за появата на десетки неидентифицирани летящи обекти, които военните пилоти са забелязали.

Това се посочва в доклада на Пентагона за 144 съобщения за НЛО. Всички, освен един, остават необясними, пише Би Би Си.

Това не изключва възможността обектите наистина да не са земни.

Конгресът поиска доклад, след като американските военни съобщиха за множество инциденти с хаотично движещи се обекти в небето.

През август 2020 г. Пентагонът създаде работна група за неидентифицирани въздушни явления, за да проучи докладите. Работата на групата беше да „ анализира и каталогизира“ тези явления, както и да обясни „природата на произхода“ на НЛО.

Междинният доклад цитира 144 съобщени случая на „неидентифицирани летящи обекти“ през последните две години, след въвеждането на стандартизиран механизъм за докладване във ВВС на САЩ.

В 143 случая на военните е липсвала информация за набора от данни, за да обясни явленията. Става въпрос за това, че „няма ясна индикация, че има някакво неземно обяснение“ за обектите, но това също не е изключено.

В доклада се казва, че НЛО „вероятно няма единно обяснение“. Някои от тях може да са технология от друга държава, например Китай или Русия, докато други могат да бъдат атмосферни явления, като ледени кристали, които се записват от радарните системи. Освен това се допуска, че НЛО са „свързани с развитието и тайните програми на американски организации“.

Единственият път, когато НЛО би могъл да бъде идентифициран с „висока степен на увереност“, е „спускащ се голям балон“.

Пентагонът не изключва, че НЛО създават „вероятен проблем за безопасността на полетите и да представляват заплаха за националната сигурност на САЩ“.

Работната група търси начини за подобряване на идентификацията на такива обекти.

През април 2020 г. Министерството на отбраната на САЩ пусна видеоклип с НЛО, заснет от американските военновъздушни сили. По CBS News двама пилоти от ВВС обсъдиха, че са забелязали обект в Тихия океан, който изглежда е отразявал движенията им.

Един пилот го описа като „малък бял обект, подобен на тик-так“, имайки предвид белите ментови бонбони: „И точно така изглеждаше, освен че се движеше много бързо и хаотично. И не можехме да предвидим в коя посока той щеше да се обърне или как ще маневрира. Нямаше видими следи от дим на двигателя. Нямаше видими следи от управление на полета, за да маневрира по начина, по който го правеше.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *