Поне 30 разумни цивилизации живеят в нашата галактика

Учени са уверени, че на далечни планети има повече от 30 цивилизации, с които човек може да установи контакт.

Група изследователи от университета в Нотингам (Великобритания) са направили проучване и са стигнали до заключението, че в нашата галактика можем да установим контакти с 36 извънземни цивилизации.

Резултатите от изследването са публикувани в The Astrophysical Journal.

Екип от учени, ръководен от професора по астрофизика Кристофър Конселис, стига до този извод, считайки, че интелигентният живот се формира на други планети почти по същия начин, както на Земята.

„Нашето изследване показва, че търсенето на извънземни интелигентни цивилизации не само разкрива разбирането за това как се сформира животът, но също така ни дава улики за това колко дълго ще продължи да съществува нашата цивилизация“, казва Конселис.

„Ако установим, че съществува интелигентен живот, тогава ще разберем колко дълго може да живее нашата цивилизация; ако не намерим живот в нашата галактика, това ще бъде лош знак за бъдещото ни съществуване“, добавя професорът.

В своята работа астрофизиците изхождат от „коперниковия принцип“, основан на философска концепция, използвана в астрономията, която приема, че Земята не е единствената планета във Вселената, на която може да има живот.

Освен това учените се основават на уравнението на Дрейк, което взема предвид седем фактора, необходими за развитието на интелигентния живот на друга планета, като се отчитат характеристиките на звездата и планетата, обикаляща около нея с благоприятни условия за живот.

Използвайки математическо моделиране, учените са установили, че в Млечния път може да има около 36 технически напреднали цивилизации.

Изследователите също са взели предвид в работата си, че ще са необходими поне 5 милиарда години, за да се сформира интелигентен живот на други планети, тоест почти същият като на Земята. Aстрофизиците са сигурни, че в нашата галактика трябва да има поне няколко десетки активни разумни цивилизации.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *