Мистериозен лъч от небето освети планина в Турция цели три часа

 Мощен жълт лъч беше забелязан на прохода Зигана в Понтийските планини, близо до турската граница.

Очевидци го сравняват с лъчите на НЛО, наблюдавани в научнофантастичните филми, съобщава Daily Star.

Местните хора гледаха с недоумение гигантския лъч светлина в продължение на три часа. Те твърдят, че никога не са виждали нещо подобно.

Огромен златист лъч беше видян на прохода Зигана в Понтийските планини в провинция Гюмушан, близо до границата с провинция Трабзон в североизточна Турция. Рядкото явление е регистрирано от територията на ски центъра Зигана Гумускаяк на 2100 метра надморска височина.

Очевидци твърдят, че огромна златиста светлина е блестяла на склоновете на прохода Зигана от една точка от небето за около три часа.

Абдула Ероглу, говорител на ски центъра в района, каза, че преди това са виждали широк спектър от зашеметяващи гледки из целия обект, но никога не са виждали нещо подобно.

Той добави: „Ние винаги насърчаваме нашите посетители да се насладят на уникалните гледки на Зигана. Те имаха късмета да видят най-невероятната сцена днес. Този лъч светлина падаше върху склоновете на Зигана за много дълго време.”

„Някои очевидци го сравняват с вертикална дъга. Гостите на нашия център бяха много изненадани да видят тази сцена и веднага посегнаха към телефоните си, за да увековечат този момент.”

Светлинните лъчи са често срещана гледка във филмите за научна фантастика, тъй като често се виждат да излизат от извънземни космически кораби, за да транспортират хора, животни или други обекти, представляващи интерес за извънземните.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *