Чрез сънищата Създателят преценява колко да живеем

Нашият мозък не създава  сънищата случайно, а го прави съвсем умишлено. Нас всъщност ни тестват насън

В сънищата умишлено ни се показват определени сюжети.

Противно на идеята на учените, нашите сънища изобщо не са набор от случайни невронни импулси, които произволно създават история. Нашите сънища не са комплекс от случайности, интерпретирани по определен начин от нашия мозък.

Нашите сънища са конкретна история или сюжет, създаден умишлено за нашия мозък. Мозъкът специално иска да ни покаже точно тази картина, тази конкретна ситуация. Ако обърнете внимание на хода на съня, тогава преди действителното действие на съня, мозъкът, според всички най-добри традиции за писане на сюжети, „подготвя съответната локация“.

В началото на съня, преди началото на активни действия, ние се озоваваме на конкретното място и то никога не е случайно, избира се специално за сюжета, който се случва по-нататък.
Обърнете внимание на това!

Нашият мозък или някой отвън вече знае приблизително какво ще се случи в съня и съответно подготвя мястото.

В този случай дали сънят е продукт на дейността на нашия мозък или идва при нас отвън – няма значение.
Основното е, че сънят не е случайност, а нещо съвсем конкретно.
Сюжетът и картината са предварително дефинирани, те са режисирани. Тоест, ние сме поставени в определена ситуация и режисьорът гледа как ще действаме.

Не отричате, че сте вие дори в съня си. Вашите действия са близки до реалните, макар и може би по-свободни, неограничени от социални рамки и забрани. Просто казано, ние сме поставени в определена ситуация и нашите действия се наблюдават.

Кой ни проверява в нашия сън?

Дълго си мислех на какво прилича това и най-вероятно сънищата ни са предварително програмирани. Ако сте гледали „Светът на Дивия Запад“, то там андроидите, преди да бъдат пуснати в истинския парк, се проверяват в „симулация“, за да се разбере дали действията им ще бъдат правилни.

Така и нас ни тестват като машини или компютри, създавайки виртуално ситуации или сюжети за нас и оценявайки коректността на нашето поведение. Не можем да знаем по какви параметри ни оценяват, но ако се впишем в техните критерии, съществото се признава за коректно и се оставя в обществото.

Какво се случва, ако поведението на човек не отговаря на някои от неговите критерии, ние не знаем. Може да се допусне, че се прави „ръчна настройка“ – неприятно разтърсване – за нас това се изразява като проблеми и неприятности в живота. Ако това не помогне, човекът очевидно се отстранява от обществото.

Просто казано, нашите сънища са тестващи програми за нашата личност. Затова се вгледайте в тях по-внимателно. На практика ни вкарват (насън) в определени сюжети и ситуации, оценявайки нашето поведение.

Но като видим в какви сюжети ни вкарват, можем да разберем и какви критерии те тестват в нас и с какво можем да имаме проблеми.

Запомнете главното правило: Не правете зло и оставайте хора дори в съня си.

Ал. Грим

Последвайте ни в Телеграм

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *