Гейтс прогнозира смяната на мобилните телефони с електронни татуировки

Прилича ли ви на Белега на Звяра?

Основателят на Microsoft залага на нова технологична разработка, която може да замени мобилните телефони с електронни татуировки

Това ново изобретение се заключава в разработката на електронна татуировка на кожата, способна да събира и контролира медицински данни. Докато устройството все още е в процес на разработка, Гейтс вече прогнозира, че ще бъде нов технологичен феномен.

Това устройство ще позволи да се наблюдават и анализират жизненоважни параметри без използването на други устройства. Например, ще може да измерва кръвното налягане, сърдечната честота, количеството кислород в кръвта и т.н.

Освен това милиардерът увери, че тази технология може да бъде от решаващо значение през следващите години, като се има предвид, че за разлика от всяка конвенционална татуировка, тя ще комбинира мастило с чипове и нанотехнологии, които генерират електричество.

Изобретението ще изпълнява същите функции като мобилните телефони и ще бъде оборудвано с малки сензори и тракери за събиране на медицинска информация.

Разработката, създадена от „Chaotic Moon Studios“, позволява да се изпращат сигнали за помощ, когато човек е в опасност.

„Вместо да се консултирате с лекар веднъж годишно за физически преглед, тази татуировка, която ще поставяте върху тялото си веднъж годишно, ще следи състоянието на тялото и ще изпраща данни на лекаря. Ако се установят отклонения, експертите ще се свържат с вас”, уточни той.

Компанията, занимаваща се с разработка на мобилни приложения посочи, че в бъдеще потребителите могат да закупят иновативното устройство и да го прилагат върху кожата сами без болка и без риск от алергични реакции.

Основната цел е да се опитаме да използваме това устройство като смартфон, затова Бил Гейтс подчерта, че когато се мисли за бъдещето, трябва да се има предвид всичко, свързано с науката, технологиите и икономиката, които според него ще бъдат агенти на промяната.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *