Снимки на крак и сателитна чиния изпрати марсоходът Perseverance

Ровърът Perseverance, роботизиран геолог и астробиолог, както го нарича НАСА, доставен на Марс на 18 февруари 2021 г., започна да радва виртуалните археолози.

Изпратените от него снимки разширяват полето на тяхната дейност, предоставяйки възможност за провеждане на „разкопки“ на ново място – в кратера Jezero.

Находките не закъсняха, както се казва. В една панорама, съставена от няколко кадъра, неуморните ентусиасти видяха обект, поразително подобен на сателитна антена. Вижда се и самата „чиния“, прикрепена към скалата и гледаща нагоре, и определена структура под формата на пирамида вътре в нея.

На друга панорама се вижда „черен крак“ – той стърчи от пясъка. Леко свит в коляното. И няма да повярвате, той сочи с пръст към „чинията“. Първият забелязал това беше Скот С. Уоринг, световноизвестен виртуален археолог, който има повече от дузина удивителни находки.

По негови изчисления кракът е около 50 сантиметра от бедрото до пръстите. Следователно ръстът собственика му трябва да бъде около 120 сантиметра – в земни пропорции, разбира се. Малкият марсианец. Или кракът е част от малка статуя.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

One thought on “Снимки на крак и сателитна чиния изпрати марсоходът Perseverance

  1. никой не забелязва, че на скалата има остатък от тръба за вода…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *