Как се манипулира нервната ни система с електромагнитни полета от монитори

Наблюдавани са физиологични ефекти при хора в отговор на стимулация на кожата със слаби електромагнитни полета, пулсиращи с определена честота от около ½ Hz или 2,4 Hz, например, за възбуждане на сензорен резонанс.

Много компютърни монитори и телевизионни тръби, когато показват импулсни изображения, излъчват импулсни електромагнитни полета с достатъчна амплитуда, за да предизвикат такова възбуждане. По този начин е възможно да се манипулира нервната система на субекта с пулсиращи изображения, показани на компютърен монитор или телевизор.

В последния случай пулсиращото изображение може да бъде вградено в програмния материал или насложено чрез модулиране на видео потока, или като RF сигнал, или като видео сигнал. Изображение, изведено на компютърен монитор, може ефективно да бъде пулсирано с проста компютърна програма. За някои монитори може да се генерират импулсни електромагнитни полета, способни да предизвикат сензорен резонанс в близките обекти, дори когато показаните изображения пулсират с подсъзнателна интензивност.

Програма, която кара монитора да показва мигащо изображение, може да се стартира на отдалечен компютър, който е свързан към компютъра на потребителя чрез интернет.

За телевизионен монитор пулсациите на изображението може да са присъщи на видео потока, докато тече от видео източник, или потокът може да бъде модулиран, за да насложи пулсациите. В първия случай може да се настрои телевизионно предаване на живо, за да има вградена тази функция, като просто пулсира леко с осветлението на излъчваната сцена. Този метод, разбира се, може да се използва и при правене на филми и запис на видеокасети и DVD.

Някои монитори могат да излъчват импулси на електромагнитно поле, които предизвикват сензорен резонанс в близък обект чрез импулси на изображението, които са толкова слаби, че действат на подсъзнателно ниво.

Това отваря пътя за злонамерено приложение на изобретението, когато се манипулира нервната система на хората за чужди цели. Подобна употреба би била неетична и със сигурност не се препоръчва. Споменава се тук, за да се предупреди обществеността за възможността от скрита злоупотреба, която може да възникне, докато сте онлайн или гледате телевизия, видео или DVD.

Прочетете за патентите тук: https://patents.google.com/patent/US6506148B2/en

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *