Защо Айнщайн и Опенхаймер говорят за извънземна колонизация още през 1947 г.?

Учени още през 1947 г. предвиждат опасността от колонизация на планетата Земя от извънземни раси и предупреждават въоръжените сили за потенциалната заплаха от случайна ядрена война.

През юни 1947 г. Алберт Айнщайн, създателят на теорията на относителността, и Робърт Опенхаймер, ръководител на Манхатънския проект за създаване на атомната бомба, заедно написаха свръхсекретен документ от шест страници, наречен „Връзки с обитателите на небесата тела.“

В него се казва, че всъщност военните са признали наличието на неидентифицирани космически кораби на Земята. Учените вече се чудели откъде идват, защо са тук и какво да правим в случай на колонизация?

Документът разглежда наличието на междузвездни кораби в нашата атмосфера в резултат на военни експерименти с ядрени и други оръжия. Айнщайн и Опенхаймер разглеждат бъдещата ни сигурност във връзка с нашите минали и бъдещи дейности в космоса. Как да избегнем тъжна съдба?

Космическо право

Отношенията с извънземните обитатели не представляват принципно нов проблем от гледна точка на международното право. Но в резултат на отношенията с разумни същества, които не принадлежат към човешката раса, могат да възникнат проблеми, чието решение е трудно да си представим. Има нужда от създаване на международно космическо право. По принцип не е трудно да се разберем с тях и да установим всякакви взаимоотношения.

Ако тези интелигентни същества са повече или по-малко културни, имат политическа организация, те могат да имат пълното право да бъдат признати за независими и суверенни народи. Друго нещо е, ако хомосапиенс (разумен човек) поиска да живее на други небесни тела на Слънчевата система. Условията на живот на Луната или Марс трябва да гарантират стабилността на живота от икономическа гледна точка.

Хипотетично на други планети може да има различни форми на живот. На Луната и Марс е открита вода, която под действието на електрически ток или късовълнова радиация от Слънцето може да се раздели на водород и кислород. Кислородът може да се използва за дишане, а водородът като гориво. Но ако има интерес към планетата Земя, може би обитателите на небесните тела имат желание да се установят тук.

Какви изводи могат да се направят?

Ако извънземните смятат нашата култура за лишена от политическо единство, те ще имат правото да ни колонизират. Най-висшата форма на колонизация, която можете да си представите, може да бъде извършена под тяхно ръководство с мълчаливото одобрение на Обединените нации.

Не можем да изключим възможността извънземни обитатели, по-напреднали технологично и икономически, да поемат правото да заемат друго небесно тяло.

Няма закон, разделящ небесните тела на зони, разпределящ небесните страни. А от морална гледна точка?

Най-приемливото решение е да се приеме споразумение, което дава гаранции, че нашата култура ще остане непроменена.

Въпросът може да бъде решен чрез създаване на международен договор за интернационализацията на обитателите на небесните тела или международно космическо право.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *