Бил Гейтс призова целия свят да се подготви за нова сериозна пандемия

Той е готов да дари половината от състоянието си

В речта си в Сидни Бил Гейтс нарече действията на човечеството срещу Covid-19 глупави и необмислени, пише Daily Mail.

Според предприемача, за да се избегнат следващи нещастия, цялата световна общност трябва да разработи ясен план за действие, както се прави в борбата с пожари и земетресения.

В края на краищата никой от нас не е имунизиран срещу някакъв вирус, който е избягал от някоя лаборатория и дори по-заразен и смъртоносен от коронавируса.

-Сравнете икономическите разходи за подготовка за следващата криза с цената на тази криза, която струва на икономиката 10 трилиона долара загуби, каза Бил Гейтс. – Постъпихме глупаво с пандемията, без инструменти и единен план за действие.

Милиардерът предложи страните да провеждат съвместни учения на всеки пет години и да създадат международна група, която да записва и оценява резултатите от тези учения.

Освен това Гейтс е готов да дари половината от състоянието си, за да гарантира, че системите за здравеопазване, образование и енергийни ресурси са достъпни за всички, включително за най-бедните хора на планетата.

Животът на човек може буквално да бъде спасен за 1000 долара и няма много неща на света, които могат да донесат такова удовлетворение“, каза Бил Гейтс.

В края на речта си Бил Гейт разкритикува политиката на Съединените американски щати спрямо Китай:

Виждам възхода на Китай като огромна победа за света… Настоящият манталитет на САЩ спрямо Китай е един вид манталитет на губещ“, каза той.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11668157/Bill-Gates-warns-Australia-pandemic-just-corner-man-made.html

А дали   да очакваме нова пандемия? Как ви се струва планът на предприемача? Имаме ли нужда от такава международна група? Споделете вашето мнение в коментарите.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *