„Апокалипсисът ще настъпи през 2060 г.“- предсказанието на Нютон

2060 г. ще бъде повратна точка за човечеството

Човечеството отдавна е в очакване на края на света. Последният пример е от 2012 г. Мнозина се запасяваха с консерви и други неща от първа необходимост. Но независимо дали маите грешат или ние не сме ги разбрали, краят на света не се случи – вижте ТУК– и  ТУК.

Има ли причина за страх сега? Има ли пророчества, сочещи конкретна дата? И то не съмнителни предсказания от неграмотни измамници, а от уважавани хора – като маите. За щастие или не, има много добри примери, които можем да имаме предвид.

Всяка година виждаме  „предсказания“ на Вангелия Гущерова (Ванга) и Нострадамус. В повечето случаи краят на света винаги е свързан с тях по един или друг начин. Но сериозно казано, сега едва ли можем да повярваме на някой от тях.

Ето още едно име, което се свързва с предсказанията за края на света през последните няколко десетилетия – известният учен Исак Нютон. Въз основа на информация от личните му ръкописи знаем, че той се е опитвал да изчисли точната година на апокалипсиса – 2060 г. Ето какво се знае.

Многото интереси на Исак Нютон

Това, че Исак Нютон посочва датата на Армагедон, експертите научиха в края на 2002 г., когато бяха открити ръкописи с неговите бележки. Те се съхраняват дълги години в Националната библиотека на Израел сред несортираните архиви на автора на първия, втория и третия закон и, разбира се, на закона за всемирното привличане.

След като учените откриха и прочетоха неизвестни досега ръкописи на гения, се оказа, че освен механика, физика и математика, той е изучавал и алхимия, окултизъм, астрология и теология.

След смъртта на Нютон през 1727 г. хиляди страници, посветени на неговите „тайни страсти“, са били съхранявани повече от 200 години в сандък в дома на граф Портсмут. През 1936 г. повечето от ръкописите са закупени на търг от еврейския учен Абрахам Йехуда.

В резултат те се озовават в Националната библиотека на Израел.

Именно там се намира ръкописът на Нютон с пророчество за края на света през 2060 г. Открит е от професора от Харвардския университет Стивън Снобелен, който започва първоначалното изследване.

Досегашните недостъпни ръкописи на Нютон свидетелстват за това, че алхимията, теологията и окултизмът излизат на преден план, а сериозните му открития са резултат от това „мракобесие“.

Например, законът за универсалното привличане изобщо не се появява благодарение на известната ябълка, а поради концепцията за привличане на един елемент към друг, изповядвана от алхимията. Друг пример е известната физическа теория на Нютон за абсолютното пространство и време, която се основава на теологичните идеи на гения на физиката.

Той вярва, че абсолютното пространство е мястото, обитавано от Бог, формата на съществуване на неговия универсален дух, а абсолютното време е безкрайната продължителност на Божественото присъствие.

В допълнение, Нютон вярва, че поради Божествената структура на Вселената, всеки удар се предава моментално на всяка от нейните точки без участието на материята. Любопитно е, че тази теория се разглежда и от някои съвременни физици, които изучават вакуумните и квантовите механизми.

Сега нека разгледаме по-отблизо истинските предсказания на Нютон и апокалипсиса.

Библейски изследвания и предсказания на Нютон

Снимка: Част от писмо от 1704 г. до приятел, в което Нютон изчислява деня на Апокалипсиса, използвайки Книгата на Даниил.

Нютон се отнася е към Библията с особено мистично благоговение – той я изучава през целия си живот. Той вярва, че Писанията съдържат послания от висши сили за бъдещето на света. Той мечтае да създаде система, която да позволи използването на Библията за предсказване на това бъдеще.

Има още един известен източник, който също привлече вниманието на гений – Книгата на Данаил (Стария завет), в която пророкът точно предсказа датата на идването на Христос на земята, смъртта на Божия син и неговото възкресение.

Нютон вярва, че Бог е избрал пророк Данаил да тълкува бъдещето. И за да се „види“, книгата трябва да бъде дешифрирана – всяка нейна дума. Какво прави Нютон в продължение на много години – почти 50, смятайки се също за богоизбран – опитва се да я дешифрира.

Изчислявайки математически датата на края на света, той изписва 4500 страници с думи и формули. Самата книга на Даниил е колекция от пророчества. Нютон ги интерпретира в опит да създаде алгоритъм, подходящ за предсказване на бъдещи събития. Какво се е случило в крайна сметка предстои да разберем – архивът не е напълно проучен. Открита е само мистериозната дата за края на света – 2060 г.

След като разбира същността на ръкописите на Нютон, професор Снобелен открива, че ученият е дешифрирал указанията в Библията за определени периоди от време. Нютон определя един от тези периоди като 1260 години. След това той изчислява, че този период започва през 800 г. сл. Хр.

Той добавя 1260 години и получaва 2060. Самият Нютон пише, че ще започне световна война, след това ще има чума, която ще доведе до унищожаването на значителна част от човечеството. Но след края на скръбта ще дойде царството на Месията и светът ще види ново начало.

С други думи, трябва да се отбележи, че пророкувайки за края на света, гадателят все пак е вярвал, че след трудни времена за човечеството ще настъпи ера на просперитет, когато Бог ще живее сред хората, за да изсуши сълзите на хората от страданията.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *