Деца се срещнаха с извънземен биоробот

Инцидентът, който се е случил през май 1973 г. с две седемгодишни деца на почивка с родителите си в курортния град Сандаун на остров Уайт, все още не може да бъде обяснен.

Уви, главните герои на тази история вече не са живи и уфолозите смятат, че са се срещнали с извънземен биоробот или са станали очевидци на тайни тестове.

Момчето и момичето не са брат и сестра, те просто играели заедно. Един ден, отивайки на разходка в района на Лейк Комън, децата изведнъж чули звук, подобен на сирена, и решили да отидат да видят какво е това.

Те се озовали в изоставена част на местното летище и преминали по дървено мостче над поток. Изведнъж голяма ръка с три пръста в синя ръкавица се подала изпод моста и започна да ги мами към себе си.

Изпод моста се появило странно същество.

„Беше голям, над 7 фута и нямаше врат, така че изглеждаше, че главата му седи точно на раменете му. Носеше островърха шапка, която влизаше в червената яка на оръфана зелена туника , а отстрани на шапката имаше две пръчковидни антени – така по-късно децата описват непознатия.- На лицето имаше триъгълен знак, където трябваше да са очите, вместо нос – кафяв квадрат, а устните – жълти и неподвижни.

Снежнобелите бузи също имали петна, а кичур червена коса падал на челото изпод шапката. На ръкавите и панталоните в долната част стърчали волани.“

На всички крайници на съществото имало само три пръста. Срещата обаче не уплашила децата, тъй като непознатият се държал доста добродушно. Извадил отнякъде книга и я хвърлил в потока, а след това, като се преструвал, че се опитва да я извади от водата, сам се гмурнал. После  съществото изскочило от потока и изчезнало в близката сграда.

„Здравей, аз съм Сам“

Децата объркали непознатия с клоун, тъй като създанието приличало на такъв и по външен вид, и по навици. Когато се канели да си тръгват, „клоунът“ излязъл от сградата, държейки в ръката си нещо като микрофон, от който висяла жица. Оказало се, че това устройство издава звука, който се чул по-рано.

Този път бръмченето било толкова силно, че момчето се изплашило, изхлипало и избягало. Тогава „клоунът“ изключил сирената и каза в микрофона: „Още ли сте тук?“ Момчето спряло и след размисъл решило да се върне. Изваждайки отново книгата си, странният непознат, с много тромав почерк, като на начинаещ ученик, написал фразата: „Здрасти, аз съм във всички цветове, Сам“.

Тогава Сам (както очевидно било името му) заговорил, но устните му изобщо не помръдвали. Децата попитаха защо Сам има толкова скъсани дрехи, а той отговорил, че няма други дрехи. Тогава момичето попитали дали той е човек и получило загадъчен отговор: „Не наистина, аз съм нещо странно“.

Освен това „клоунът“ казал, че Сам не е истинското му име, взето е от книгата. И че все още има хора като него на този свят и те могат да го наранят.

След известно време Сам поканил децата да влязат в неговата „къща“. В същото време се оказало, че там може да се проникне само през малък страничен отвор. Момчето и момичето едва успели да преминат.

Сам каза, че яде горски плодове и пие вода от потока, която пречиства по някакъв специален начин. Той казал още, че е живял в някакъв „таен лагер“.

Пред очите на децата „клоунът“ свалил шапката си, разкрил рядка, кафеникава коса и уши, които се оказали кръгли и бели.

Биоробот?

У дома децата не казали на никого за срещата със Сам. Само няколко седмици по-късно, след като вече се върнало от курорта, момичето разказало всичко на баща си. Той бил толкова шокиран, че решил да отиде в Сандаун и да провери информацията. Пристигайки на място обаче, мъжът не открива нито „желязната къща“, нито някой, който прилича на „клоун“.

През зимата на 1978 г. тази история е публикувана в списанието на Британската асоциация на изследователите на НЛО. Уфолозите изложиха версия, че „клоунът“ е биоробот, който е създаден или от извънземни, или от земни учени.

Но не е ясно защо роботът е живял в „желязна къща“ и е водил „човешки“ живот – ял е, пиел, използвал мебели и т.н…. Може би това са били някакви тестове?

За съжаление и двамата малки герои от тази история починаха в началото на 2000-те години. Което също изглежда доста странно.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *