Хроновизор: Машината на времето на Ватикана

Твърди се, че хроновизорът позволява на човек лично да наблюдава най-известните библейски събития. С негова помощ е направена снимка на Христос в момента на неговото разпятие.

Ватикана отдавна е източник на всякакви тайни и конспирации. В крайна сметка това е затворена за целия свят държава и само на избраните е позволено да видят истинските му вътрешни тайни. Сред тях са легенди за отдавна забравени текстове, тайните на илюминатите, скрита информация за всякакви неразгадани мистерии на света.

Истории за извънземни и НЛО, как бихме могли да ги пропуснем, се твърди, че се намират в изобилие в местните секретни архиви. Но това далеч не са най-странните легенди.

Чували ли сте някога за Хроновизора, предполагаемата машина на времето, която Ватиканът някога е имал или може би все още има?

10 неща, които трябва да знаете за тази хипотетична машина на времето:

Цялата тази история започва в началото на 60-те години. Отец Франсоа Брюне се движел с лодка по Канале Гранде във Венеция по работа, когато случайно се натъкнал на свещеник физик на име Пелегрино Ернети. Те започнали сериозна дискусия за религията и нейната връзка със съвременната наука. В един момент Ернети започнал да твърди, че машина на времето вече съществува.

2. Eрнети казал, че това устройство се нарича „Хроновизор“. Според него това устройство е изобретено през 50-те години на миналия век от тайна група от дванадесет известни учени. Създаването му е спонсорирано от Ватикана.

3. Целта на създаването на уникалното устройство е да позволи да се наблюдават най-големите библейски мистерии на света и по този начин да се предоставят доказателства, че те са реални.

4. Хроновизорът е описан от Ернети като голям шкаф, съдържащ много катоди, циферблати, лостове и няколко неясни антени. Разбира се, в него има редки скъпоценни сплави в невероятни количества.

5. Вместо физически да пренася пътниците във времето в миналото, хроновизорът по-скоро позволява на зрителя просто да надникне в историята. Да видите и чуете събитията, случили се преди стотици или дори хиляди години.

Предполагаема истинска снимка на Исус Христос, направена с Хроновизора.

6. Ученият твърди, че с помощта на хроновизор е възможно лично да се наблюдават най-известните библейски събития. Включително унищожаването на Содом и Гомор, Тайната вечеря и дори разпъването на Исус Христос.

7. Ернети твърди, че машината на времето е скрита във Ватикана и че се е заклел да пази цялата тази работа в тайна. Брюне е първият човек, на когото казва за това, забравяйки за предпазливостта в разгара на научния спор.

8. Ернети заявява, че папа Пий XII в крайна сметка намира хроновизора за твърде опасен за човечеството. И забранява на всеки да говори за него. Той дори заплашил, че ще отлъчи всеки, който се опита да го използва отново.

9. Въпреки цялата тази секретност, историята някак си изтича. И тя се появява в статия в изданието от май 1972 г. на италианското списание La Domenica del Corriere. Заглавието на статията е сензационно: „Най-накрая изобретиха машина, която снима миналото“. И дори съдържа снимка на разпъването на Исус Христос.

10. Въпреки факта, че тази история предизвика много интерес, изненада и противоречия, няма конкретни доказателства, че „Хроновизор“ изобщо съществува. И, разбира се, Ватикана никога не е говорил за това или го е потвърдил.

ufoobserver

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *