Когато страхът управлява света

Необходима е много сила и енергия, за да поддържате защитата на стените на вашата крепост. Може просто да нямате време или енергия да излезете в света, да се проявите в него. Защо?

Всяко действие поражда противодействие. Ако подадете носа си извън крепостта си, размахвате оръжия или просто изследвате нови пространства, ще трябва да докажете на другите, че имате право на такава експанзия. Светът ще ви тества „за сила“ и първият удар, който ще нанесе, ще бъде по стените на вашата Кула за сигурност.

Ако е важна за вас, значението й в живота ви е достатъчно голямо, ще се откажете от намерението си да се покажете на света и ще насочите всичките си сили към защита. Ако значението е илюзорно, ако сигурността за вас не е в отбраната, а в атаката, тогава светът вече ще бъде принуден да разчисти пътя ви, за да творите.

Колко хора успяват да преодолеят страховете си и да надскочат ограждащите стени? Единици. Но именно тези единици имат всичко в този живот: власт, пари, любов и свобода. И всичко това, защото те заслужиха това право, след като победиха в борбата срещу страха си.

Страхът има една мръсна черта – постоянно привлича вниманието ви.

А където е вниманието, както знаете, там има енергия, жизненост и време. В крайна сметка човек не може да мисли за две неща едновременно, като правило. И ако например е загрижен за здравето, той ще мисли само за здравето, но няма да може да мисли за нищо друго.

Ако мислите за здравето постоянно заемат съзнанието му, тогава желанието за извършване на каквито и да било действия, придобиване на нови знания и опит (не в името на здравето, а в името на истинската му нужда) ще бъде сведено до минимум.

Всеки, който не е мързелив, ще спечели от страха си да не загуби здравето си: между две работни места ще изберете тази, която дава социален пакет, а не поле за творчество и знания, между това, което е полезно или интересно, ще избере „полезно“ , между пътуване до Индия или ще изберете вилата си, защото в Индия може да се заразите с нещо, водата им е лоша.

Изборът между безпокойството и покоя, разбира се, ще бъде в полза на покоя.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *