Вярвали ли сте някога в съществуването на „космическите времеви портали“?

Каквото и да си мислите, в Андите има невероятен, но малко известен паметник, който изглежда отговаря на описанието на истинска „врата“ или „портал“.

На около 1300 км югоизточно от Лима, Перу, близо до бреговете на езерото Титикака, се намира Пуерта де Хаю Марк, или „Вратата на боговете“, или също „Вратата на звездите“.

Това е нещо като врата, издълбана в огромна червена гранитна скала в пустинята, на надморска височина над 4000 метра. „Вратата“ в скалата обаче не води доникъде (поне ние не знаем за нея).

„Пуерта де Хаю Марк“ има история, която, ако се замислите, може да се нарече, меко казано, странна. Въпреки че, според археолозите, този път към „портала“ съществува от векове, а може би и хилядолетия. Но досега тя оставаше почти невидима или поне неизвестна, докато неочаквано, по време на екскурзия в търсене на нови интересни места за клиентите, тази „врата“ не беше открита от планинския водач Хосе Луис Делгадо Мама. Това се случи през 1996 г.

Как така структура, висока повече от седем фута, идеално видима за всички минаващи, никога не е била докладвана на археолозите? Неясно. Е, не вярвайте на определението –
Но това далеч не е основното „недоразумение“.

Древна история, разказвана от местните жители, гласи, че през 16 век в тази местност е живял „свещеник“, който е притежавал нещо като „ключ“ за тази врата под формата на диск. Ключът може да отвори пространствено-времевия проход. Именно този ключ помогнал на свещеника да избяга от испанските завоеватели, като постави „ключа“ на „вратата“ – скала в Андите и, както се предполага, той веднага се превърна в светлина, отваряйки прохода.

Приказките са си приказки, но след „откриването“ на „Пуерта де Хаю Марк“ изследователите забелязват, че в центъра на така наречената врата има малка дисковидна вдлъбнатина, което е в съответствие с легендата.

И така, може би някои реални събития отпреди векове са отразени в легендата?

Във всеки случай никой не знае кой е издълбал тази гигантска врата на такава височина, никой не знае какъв вид дисковидна вдлъбнатина е на човешки ръст и никой не може да обясни защо никой не е знаел за мистериозния портал, с изключение на местни жители и не се опитал да го проучи.

Какво е това? Неизвестно. Има само една невероятна легенда и мистериозна гигантска порта на надморска височина от 4000 фута.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *