Белият дом отвори офис, който ще реагира на потенциални нови пандемии

Офисът ще бъде оборудван с най-съвременни технологии, за да реагира на известни и непознати биологични заплахи и патогени.

Днес Белият дом откри офис, който ще подготвя и реагира на потенциални нови пандемии, предава Танюг.

Офисът ще бъде ръководен от армейския хирург Пол Фридрихс, пенсиониран генерал от военновъздушните сили на САЩ, помогнал за реакцията на Пентагона срещу ковид, предаде Ройтерс.

Новата служба за реакция при пандемия ще поеме и задълженията на настоящия екип на президента Джо Байдън, който отговаряше за реакцията на Covid, добавят от Белият дом.

Офисът ще бъде оборудван с най-съвременни технологии, за да реагира на известни и непознати биологични заплахи и патогени.

Байдън обяви, че Фридрихс ще бъде директор на офиса.

Краят на пандемията

В момента Фридрихс е специален асистент на президента и директор на Агенцията за глобална здравна сигурност и биоотбрана към Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Очаква се Белият дом да намали своя екип за реагиране на ковид, след като правителството на САЩ прекрати извънредното си положение през май.

През юни Белият дом обяви напускането на Ашиш Джа, последният ротационен координатор за отговор на Covid в администрацията на Байдън.

През септември миналата година Байдън каза, че смята пандемията от коронавирус в САЩ за приключила.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

One thought on “Белият дом отвори офис, който ще реагира на потенциални нови пандемии

  1. Новите пандемия ги СЪЗДАВАТ САЩ, особено в биолаборатории в Източна Европа. Те са разпространители на зарази, а не водят битка с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *