Разкритията започват! Сенатори искат от правителството да публикува документите за НЛО

В продължение на десетилетия много американци са били изумени от мистериозни, необясними обекти и отдавна закъснели отговори, казва сенатор Чък Шумър.

В следващите дни Сенатът на САЩ ще разгледа мерки, насочени към изискване от правителството на САЩ да публикува официално документи за потенциални срещи с неидентифицирани летящи обекти (НЛО), пише Reuters.

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър, демократ, се присъедини към републиканския сенатор Майк Раундс в разсекретяването на това, което правителството официално казва, че са „неидентифицирани аномални събития“ (UAP), коментира агенцията.

Тяхното предложение от 64 страници е моделирано след закона от 1992 г., който се занимава с документите, свързани с убийството на американския президент Джон Кенеди през 1963 г.

Двамата планират да предложат мерките като поправка към законопроект, който се движи през Конгреса за одобряване на бюджета за отбрана за фискалната година, която започва на 1 октомври.

Технологии с неизвестен произход

Британската информационна агенция посочва, че подкрепата на Шумър вероятно ще повлияе на много от неговите съпартийци, демократите, предава Танюг.

В продължение на десетилетия много американци са били очаровани от мистериозни, необясними обекти и някои отговори са отдавна чакани. Обществото има право да знае за технологии с неизвестен произход, нечовешки интелект и необясними феномени“, казва Шумър.

Ако бъде прието, изменението ще изисква от Националната администрация за архиви и записи на САЩ (NARA) да събира данни от всички съответни правителствени агенции, „приемайки незабавно разкриване“ на фактите.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *