Нойва до Кордейро е единственият град в света, където няма мъже

Има много места по света, където само малцина избрани могат да попаднат.

Всички са добре запознати с градовете Мека и Медина в Саудитска Арабия, където се допускат само мюсюлмани. Има и по-малко известни „забранени“ места, като градчето на старците Сън Сити в САЩ. Но само няколко души знаят за бразилския град на жените Нойва до Кордейро. Но това е място, което определено заслужава внимание.

Запис в градския архив на Нойва до Кордейро казва, че градът е основан през 1891 г. Веднага се превърнал в абсолютно женска територия, където на мъжете е строго забранено да се появяват.

Изминаха повече от 130 години, а това малко градче на 400 км от бразилската столица все още е недостъпно за представителите на силния пол.

Архивните документи показват, че Нойва до Кордейро е основан от жена на име Мария ди Лима. Разбира се, отначало това не е град, а просто ферма в гората, където живее жена, избягала от съпруга си деспот. Мария върти малко домакинство и се чувства страхотно далеч от мъжкото внимание.

С течение на времето слуховете за жена, живееща в гората, се разпространяват из целия район и жени с подобни мисли започват да се присъединяват към Ди Лима. Скоро зад къщата на Мария се извива цяла улица и се наложило да се даде името на селото – Нойва до Кордейро. Първите обитатели на това място съставили свой собствен набор от правила, които са непроменени повече от век.

Основният закон на града е пълното отхвърляне на мъжете. Те не само не могат да живеят в града и да посещават жителите му. На мъжете е забранено дори да се приближават до границите на Нойва до Кордейро. Тези правила се налагат от местната полиция, в която, разбира се, работят само жени.

Днес населението на бразилския град на жените е около 500 души. Почти всички жители на Нойва до Кордейро работят в селското стопанство и обработват ниви във ферми. Изключение правят само заетите в търговията и услугите. В града всички имат еднакви права и си помагат с каквото могат.

Новите жители винаги са добре дошли в Нойва до Кордейро. Всяка самотна жена може да дойде да живее тук и няма да й бъде отказан подслон или работа. Приемат дори и тези, които идват без документи, защото смятат, че в живота има различни ситуации. Във фермите около града има достатъчно работа за всички, така че всеки, който не го мързи, ще може да се нахрани.

Можете също толкова лесно да напуснете гостоприемния Нойва до Кордейро. Никой не е държан тук насила и ако една от жителките на града копнее за мъжко внимание, тогава тя може да си тръгне по всяко време. Вярно е, че ако една жена намери партньор в живота, пътят обратно ще бъде затворен за нея.

Но дори такова традиционно място като Нойва до Кордейро беше засегнато от ветровете на промяната. Преди около година жителите на града започнаха да обсъждат въпроса за премахването на пълната изолация от мъже. Обмисля се промяна в закона, която да позволи на мъжете да идват в града. Все още не е решено как да се организира това, но най-вероятно такива „дни на отворени врати“ ще се случват не повече от 1-2 пъти годишно.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *