Тайното убежище на звездната владетелка на Египет

Неизвестна структура, открита в подземието на пирамидата на Хаба, подобна на половин осмоъгълник със знака на Амсет, напомня най-много за изчезнала египетска реликва, която играе огромна роля в култа към бог Атон.

Култът към жената богиня процъфтява в древен Египет

ПОДАРЪК ОТ ЗВЕЗДИТЕ

Съдейки по записите, открити от немския археолог Борхард по време на разкопките на град Ехнатон, това е известното божествено око, което боговете дават на фараона Ехнатон. За съжаление точната му цел не е посочена в оскъдните източници. Но са записани два случая на неговата божествена сила. Веднъж отряд от заговорници убива охраната на Ехнатон по време на фестивала на двойната звезда и вече били обкръжили семейството на фараона и двамата главни свещеници на Атон, които не били хора. Но от Божието око се появява слънчева змия, която изгорила заговорниците така, че не останала дори шепа пепел.

 

Вторият случай бил, когато самият фараон Ехнатон е ранен по време на поход със стрела, съдържаща отрова, и той, практически мъртъв, по указание на жена си били донесен и оставен близо до Божието око. След известно време фараонът се появил абсолютно здрав, без нито една следа от нараняване, в блестящи бели одежди. След кавгата на Ехнатон с боговете, довела до изчезването на двамата главни жреци на Атон, избухва бунт. Слуги на култа към друго божество, Амон, нахлуват в неохранявания главен храм на слънчевия бог и унищожават най-значимите артефакти, като окото на бога, люлката на бога и птиците на бога.

Древни слънчеви храмове

Не е известно какво се крие под тези имена. Но най-вероятно, от гледна точка на съвременните познания, това е някаква капсула или камера под налягане и безпилотни превозни средства, които очевидно са били заредени с енергия в главния храм на Атон. Като цяло повечето древноегипетски йероглифи са дешифрирани неправилно поради факта, че историците през 19-ти и началото на 20-ти век не могат да знаят нищо за технологиите на бъдещето. Затова те дори не се опитват да разгадаят неразбираемите места в текстовете.

За съжаление много свещенически текстове са били унищожени или откраднати от пратеници на Вселенския патриарх Сергий I през 7 век сл. Хр. Сергий бил владетелят в сянка на Византийската империя и по целия свят търсел различни неразбираеми предмети и текстове, които да му помогнат да овладее мистериозното знание на древните.

Един от пратениците, на име Агатон от Либия, в допълнение към много папируси в запечатани кутии от скъпоценен кедър, изпратил на Сергий Първи и два малки осмоъгълника, направени от метал, подобни на огледала, но показващи картини с неразбираемо съдържание. Тези предмети са дадени на Агатон от последния жрец на древен храм, разположен в град на границата с Нубия. Този град е бил изоставен от жителите си преди повече от хиляда години.

Ехнатон и съпругата му са загадки за историците

Храмът бил невероятен: голяма каменна кутия с абсолютно празни дебели стени и таван от огромни каменни плочи. Вътре има друга каменна кутия, само че с по-скромен размер. Възможно е да се влезе в това светилище само през подземен проход, който започва на 200 лакти (90 метра) от стените на храма. Без скулптури, без рисунки, нито дори обичайното архитектурно оформление. Само в подземния коридор Агатон видял безброй малки, пълни със злато символи, които приличали на прорези.


ТАБЛЕТИТЕ НА ЕГИПЕТСКИТЕ БОГОВЕ

Странните огледала в тъмното след известно време избледнели, но щом оставали малко време под лъчите на слънцето, отново започнаха да светят, показвайки непознати картини. Църквата твърди, че всички артефакти, получени от Египет от емисарите на патриарха, а след това и от йерарсите на Александрийската патриаршия, са били съхранявани в специална сграда, недалеч от църквата Света София.

Имението се отличава с няколко фигури на сфинксове от розов гранит, било охранявано. Но по време на превземането на Константинопол от кръстоносците, имението е разграбено и всички артефакти са изгорени или откраднати. Така поне Иларион Сапартаки, помощник на Вселенския патриарх Максим Пети, пише в отговор на искане от Кралската датска академия на науките през 1948 г.

Храмовете в Египет са построени преди днешната човешка цивилизация

Явно има някаква истина в това, иначе как може да се обясни появата в различни приказки на предмет, приличащ на магическо огледало през Средновековието. Но въпреки това, знаейки колко много християнската църква обича да крие различни тайни, има убеждение, че по-голямата част от артефактите и папирусите дори и сега се съхраняват в специални хранилища.

ГОСТ ОТ ДАЛЕЧНИТЕ ЗВЕЗДИ

Метален осмоъгълник, открит от датския археолог Карл Йесинг и шефа на разузнаването на египетските военновъздушни сили подполковник Ал-Сабри, очевидно е с неизвестен произход и има странни свойства. Това може да се съди по един детайл: повърхността е полирана, но не отразява учения и подполковника, нито стените или пробития проход.

 

Но в него, до най-малкия детайл, се вижда розов полупрозрачен саркофаг и две черни и червени топки, стоящи отстрани. Освен това в отражението саркофагът е почти прозрачен, а топките светели със странен огън. Било много необичайно. Саркофагът бил направен от полупрозрачен камък, но било невъзможно да се види какво има вътре.

Прозрачната структура на саркофага обаче ясно се виждаше в лъскавия многоъгълник. И очевидно в него имало красиво младо момиче в необичайни дрехи и странна прическа, без никакви признаци на тлен. Малкият медальон в джоба на Йезинг завибрирал с голяма честота, станал много горещ и внезапно се спукал, превръщайки се в няколко почернели въглена. Точно в този момент датският археолог се почувствал наистина зловещо за първи път в живота си…

Related Posts

2 thoughts on “Тайното убежище на звездната владетелка на Египет

  1. След като „усъвършенствахте“ софтуера на вашя сайт 1/3 от текста е закрит от прозорец със заглавия на стари публикации. Всеки опит да скрия този прозорец са неуспешни.
    Възможно ли е да отстраните това недоразумение от новия си софтуер?
    Редовен посетител на сайта д-р Златанов.
    Весели празници на екипа ви! Поздрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *