Атлантида трябва да е била поне на 11 500 години

Солон е смятан за най-мъдрият от всички гръцки мъдреци. Текстовете казват, че историята за Атлантида е била преразказана на Солон в Египет, когато той искал да „изтръгне“ от жреците техните най-древни предания.

За да направи това, Солон решил да разкаже на свещениците за най-древните гръцки истории, които можел да си спомни. Той им говорил за големия потоп и първия човек. След като изслушал Солон, един свещеник отговорил: „О, Солоне, Солоне… Сред вас няма старци… Вие всички сте млади по съзнание; сред вас няма старо мнение, пренесено от традицията.“

Тогава свещеникът казал, че Атина, родният град на Солон, е много по-стара, отколкото се мисли. Записите на египтяните в Саис (където са се намирали) посочват, че Саис е основан 8000 години по-рано. И също така е записано, че Атина е основана 1000 години преди Саис и че атиняните от това време са били във война с атлантите.

Солон е живял от около 630 г. пр.н.е. до 560 г. пр.н.е. Ако тази история е вярна, падането на Атлантида е станало около 9500 г. пр.н.е.

А това означава, че Атлантида трябва да е толкова стара, колкото Гьобекли тепе, появил се 10 000 г. пр. н. е.   и се смята за най-стария храм в света.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *