Произходът на нашата цивилизация: Съзвездието Орион

 

Съзвездието Орион е едно от най-забележителните звездни образувания на нощното небе и едно от най-известните съзвездия днес, което лесно се разпознава в  ясно време.

Наречен е на гръцкия полубог Орион от 8 век пр. Хр. Ако свържете звездите, те образуват главата, раменете, колана и краката на човек. Трите основни звезди в съзвездието са Алнилам, Алнитак и Минтака, които образуват пояса на Орион.

Според гръцката митология Орион бил гигантски ловец, когото Зевс поставил сред звездите в съзвездието Орион.

Древните източници разказват няколко различни истории за Орион; има две основни версии за раждането му и няколко версии за смъртта му. Най-важните епизоди са раждането му някъде в Беотия, посещението на Хиос, където среща Меропа и е ослепен от нейния баща Оенопион, възстановяването на зрението му на Лемнос, лов с Артемида в Крит, смъртта му от лъка на Артемида или от ужилването на гигантски скорпион, който става Скорпион, и възнесението на небето. Повечето древни източници пропускат някои от тези епизоди, а някои разказват само един.

Според египетската митология боговете идват от звездния пояс на Орион и Сириус и те вярват, че от Сириус и Орион произлизат същества във формата на хора, те ги наричат ​​Озирис и Изида и те всъщност са тези, които са поставили началото на човешката раса.

Сириус и Орион са може би едни от най-важните съзвездия в нощното небе не само за гърците и египтяните, но и за други древни цивилизации от Вавилония, Южна и Централна Америка и дори за индианските племена в Северна Америка.

Дали е просто съвпадение, че местата на някои от най-важните паметници на Земята точно следват пояса на Орион в небето? Как може да има подобни структури, сочещи към Орион, изградени от цивилизации, разположени на хиляди километри една от друга, които според съвременните учени по никакъв начин не са били свързани помежду си? Дали това е невероятно космическо съвпадение? Или има някаква извънземна връзка, свързана с този феномен, феномени, които могат да изяснят собствения ни произход. Ацтеките, маите, древните египтяни и други древни цивилизации сочат към Орион.

Древните египтяни свързват Озирис със сътворението на света, а някои изследователи смятат, че Озирис и Орион всъщност са едно и също явление.

В Египет бяха открити текстове, издълбани в стените на пирамиди, датиращи от 2400 г. пр. Хр., които говорят за египетския фараон Унас, който царувал 30 години и накрая направил последното си пътуване до звездната система Орион.

Според някои историци тя е идентифицирана като библейската звезда Мацарот и племето догони в пустинята Сахара смята тази звезда за едно от най-ценните места в небето, но в Древен Египет откриваме обширна история за тази двойна система (Това, което невъоръженото око възприема като единична звезда, всъщност е двойна звездна система, състояща се от бяла звезда от главната последователност от спектрален тип A1V, наречена Сириус A, и тъмно бяло джудже спътник от спектрален тип DA2, наречено Сириус B. разстоянието, разделящо Сириус А от неговия спътник, варира между 8,2 и 31,5 AU). В древноегипетската митология Хатор е тясно свързана и идентифицирана със Сириус, но също и Изида.

Низходящият проход сочеше към Polaris Alpha Draconis около 2170-2144 г. пр.Хр. По това време това беше Полярната звезда. Оттогава никоя друга звезда не е съвпадала с пасажа. Южният вал в Кралската зала сочеше към звездата Ал-Нитак (Зета Орионис) в съзвездието Орион, около 2450 г. пр.Хр. Както вече споменахме, съзвездието Орион се свързва с египетския бог Озирис.

Никоя друга звезда не е съвпадала с този вал в този период от историята. Върхът на пирамидата съответства на географския полюс, а периметърът на пирамидата съответства на екватора, и двете в правилния мащаб. Всяко плоско лице на пирамидата е проектирано да представлява една извита четвърт от северното полукълбо (90° сферичен квадрант).

Изграждането на Теотиуакан се приписва на гигантите Кинамецин; Кинамецин (Науатъл) – раса от гиганти, които според легендата са обитавали света в предишна епоха .„Квинамецинът е създаден по времето на Слънцето на дъжда и негов владетел е Тлалок.“

Сириус е вдъхновение и за един от първите календари на Древен Египет. В египетския календар на Сириус годината започва със спиралния изгрев на Сириус.

Истинската звезда-спътник на Сириус, Сириус B, е направена от свръхплътна материя, която е по-тежка от всяка нормална материя във Вселената, а малката звезда тежи същото като нормална гигантска звезда.

Догоните, както знаем, също казват, че Сириус Б е „тежък“ и говорят за неговата „тегло“.

Интересното е, че вавилонците описват Орион едновременно като съзвездие и върховно същество и го наричат ​​„Верният пастир на небесата“. Те нарекоха съзвездието Орион „Sipasi Ana“, което някои изследователи превеждат като „пастир Ану“ или „пастир на небесата“, тъй като Ану се смяташе за бог на небесата.

Вавилонските звездни каталози описват точното движение на различни небесни тела и според някои изследователи тези глинени плочки предоставят доказателство, че древната цивилизация на Вавилон е получила небесни знания от звездни пътешественици – извънземни същества, пристигнали на Земята в далечното минало.

Вавилонските звездни каталози са колекция от информация с изключително точни математически уравнения и, което е по-важно, разстояния между планетите, а археолозите и изследователите са озадачени и не могат да отговорят на въпроса как една цивилизация в миналото е могла да има такова знание.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *