Какво изплаши сеизмолозите? Тайнствен мощен грохот в Индийския океан разтревожи целия свят!

Учени са засекли на дъното на Индийския океан мощен грохот с неизвестен произход. Силни сеизмични вълни са се излъчвали от неизвестния източник цели 20 минути.

Центърът на мистериозния шум се намира на 24 километра от остров Майот, който се намира между Африка и Мадагаскар. От него сеизмичните вълни са достигнали до бреговете на Африка, Канада, Южна Америка (Чили), Хавай и Нова Зеландия.

Странното бучене е записано от изследователите още на 11 ноември 2018 г., но информацията за това се появи в медиите едва на 28 ноември. Също така се съобщава, че по някаква причина никой изглежда не е почувствал този мощен подземен грохот и той е бил видим само на екраните на сеизмографите.

Всички сеизмолози в един глас твърдят, че това е аномално явление и никога не са виждали нещо подобно преди това. Сред тях е сеизмологът от Колумбийския университет Горан Екстром, специалист по аномални земетресения.

Според експертите, сеизмичните вълни са били нискочестотни и монохромни, т.е. те са имали  определена и постоянна честота.

Обикновено такива са отзвуците от изключително силни земетресения, но в последно време такива не е имало. Освен това хората незабавно ще почувстват такова земетресение, а те, както беше споменато по-горе, просто не са го забелязали и усетили. В момента учените се опитват да разберат „какъв е бил този аномален грохот“.

Според тях има три основни версии: движение  на магмата под остров Майот, „бавно“ земетресение и изригване на подводен вулкан. Има и версия  за падането на много голям метеорит в океана.

Остров Майот

Източник:  paranormal-news

© 2018  nepoznato.energetika-bg.com  All rights reserved!

Още по темата:

  •  

Сателити на НАСА са открили извънземна база в океана! (галерия)

Устройството VIIRS, предназначено за откриване на горски пожари, е регистрирало термични аномалии по цялата южноамериканската страна на океана. Сред топлите места има едно, което е особено голямо, пише The Sun.… Continue reading „Сателити на НАСА са открили извънземна база в океана! (галерия)“

 

© 2018  nepoznato.energetika-bg.com  All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *