„Матрицата“: Фотограф открива по цял свят двойници сред случайни хора

Канадският фотограф Франсоа Брюнел е убеден: дори и да нямате братя и сестри, някъде по света живее ваш двойник, невероятно приличащ на вас външно (а може би и не само външно).

В потвърждение на своята необичайна теория, той открива в различни части на света случайни хора с много подобна външност и ги снима. В колекцията на фотографа в момента има повече от триста такива невероятни портрети.

В продължение на много години Франсоа работи по проект, наречен „Ние не сме близнаци“. Вие ще се изненадате да научите, че хората в представените кадри никакъв начин не са роднини и, по правило, дори не са сънародници. Те са абсолютно непознати хора, понякога дори говорят на различни езици, и научили един за друг чрез усилията на нашия герой.

Брюнел непрекъснато пътува по цял свят и неуморно търси и фотографира двойници. В това на канадеца му помага неговия сайт, където всеки желаещ може да кандидатства за участие в проекта или да се сравни с други „кандидати“ за поредната двойка двойници.

Според Франсоа хората, които той намира, бързо се сближават, изпитват взаимна симпатия и, изненадващо, често намират доста общи неща, освен външния си вид.

Така две момичета от различни страни са установили, че са имали връзка с един и същ мъж.

А двама възрастни мъже изведнъж установили, че са родени в един и същи ден, а освен това и двамата претърпели операция от апендицит на 11 години. И такива странни съвпадения от гледна точка на логиката има доста.

Всички тези двойници, като правило, си приличат не само външно, но и вътрешно (например, имат едни и същи хобита, професии, хранителни пристрастия, навици), да не говорим за съвпаденията в съдбата на тези личности. Да се обясни такава закономерност е невъзможно.

Тогава – какво е това?

http://www.francoisbrunelle.com/webn/e-project.html

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Последвайте ни в Телеграм

 

Шокиращо! Bank of America: Вероятността „Матрицата“ да съществува е от 20 до 50%!

Според финансовата институция, вероятността,  човечеството да живее в симулация, се оценява на 20-50% Bank of America Merrill Lynch (BAML, подразделение на Bank of America) публикува аналитична  бележка до своите клиенти,… Continue reading „Шокиращо! Bank of America: Вероятността „Матрицата“ да съществува е от 20 до 50%!“

Когато някой от съпорта на „Матрицата“ не си е свършил добре работата (галерия)

Тази колекция с двойници  на известни хора е още  едно доказателство, че „Матрицата“ не е чак толкова съвършена! Момичето на име Джулия остава истинска загадка: освен  феноменалната прилика с холивудската… Continue reading „Когато някой от съпорта на „Матрицата“ не си е свършил добре работата (галерия)“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *