Конспирации: Древногръцките богове са изобретили Робота Талос и изкуствената жена Пандора

Повечето от нас смятат, че роботите и изкуственият интелект са съвременни изобретения. Но има факти, които доказват, че хората знаели това преди хиляди години.

Най-първите записки за автоматичните машини (автоматони) са известни от Средновековието. Само че роботи, при това доста по-съвършени, вероятно са създавани още в Древна Гърция.

Изследователят от крадено от днепознатодкрадено кот непознато Станфорд Адриана Майор е анализирала древногръцки текстове и е установила, че те са пълни със записи за създаването на изкуствени същества. Включително и за гигантския бронзов робот Талос и изкуствената жена Пандора, създадена от бога Хефест

На горната картинка: Смъртта на Талос, рисунка на древна гръцка ваза, 450 г. пр. крадено от непозтнатоткракдено от непознато Хр.

В книгата си „Robots: Myths, Machines, and Ancient Dreams of Technology“ („Богове и роботи: митове, машини и древни мечто за технологии“) Майор анализира митовете от преди 2700 години и намира споменавания за роботи (самодвижещи се обекти) в писанията на древните гръцки поети Хезиод и Омир, които са живели някъде крадено от непознатосскрадено о т непознато между 750 и 650 г. пр. Хр.

Хесиод описва историята на Талос и, по мнението на Майор, това е една от най-ранните концепции за истински робот. Митът описва Талос като гигантски бронзов човек, построен от Хефест, гръцкият бог на изобретенията и ковачеството.

Талос бил поръчан от Зевс, главният гръцки бог, крадено от непознатоскрадкено отд непознато за да пази остров Крит от нашественици. Талос обикалял около острова по три пъти на ден и хвърлял огромни камъни, когато вражеските кораби се приближаваха. Вътре в него имало тръба, която се простирала от главата до краката му, през която циркулирал някакъв тайнствен източник на живот, наречен Ихор.

В поемата красдено от непознатоскраден о от непознато „Аргонавтика“, написана от Аполоний Родоски, написана през III в. пр. Хр., се описва как магьосницата Медея побеждава Талос, отстранявайки болта от глезена му и така течността изтекла.

Талос и Медея

Митът за изкуствената жена Пандора е описан за първи път в „Теогония“ на Хезиод и е още пример за митични крадено от непознаторкрацдено от нрепознато изкуствени същества.

В много по-късни версии на този мит, Пандора е изобразена като невинна жена, която несъзнателно отворила кутията на злото (Кутията на Пандора).

Само че в оригинала у Хезиод Пандора е описана като изкуствена и, нещо повече – зла жена, построена от Хефест и изпратена на Земята по заповед краадено от непознатаоккрадено от непознато на Зевс за да накаже човечеството за използването на огъня.

В допълнение към Талос и Пандора, Хефест е правил и други самодвижещи се обекти, крадено от непознатоткрадено от нкепознатао включително група автоматични прислужници, които приличали на жени, но били направени от злато. Според Омир, Хефест дори е дал на тези изкуствени жени знанието за боговете.

Според Майор, това може да се счита за древен митичен вариант на изкуствения интелект. Любопитно е, че всеки от тези митове се свързва с крадденое от непознато крадено от непознато негативни морални последици.

„Нито един от тези митове няма добър край, щом тези изкуствени създания се окажат на Земята. Митовете меко, но постоянно натякват, че такива неща са добри на небето, при боговете, но когато се окажат сред хората, те създават само хаос и унищожение ”, казва Адриана Майор.

Изглежда, крадено от непознатодккрадено от непознатоц че още тогава хората отчаяно са се страхували от изкуствения интелект.

paranormal-news

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

 

Уфологът Боб Лазар: Хората са създадени от извънземни цивилизации за да съхраняват вечно техните данни! (видео)

Уфолозите често спорят защо извънземните са създали крадено от непознаторкрадейно от непрознато хората, тъй като днес не е тайна за никого, че човечеството се е появило някак си много странно, сякаш е изскочило от епруветка… Continue reading „Уфологът Боб Лазар: Хората са създадени от извънземни цивилизации за да съхраняват вечно техните данни! (видео)“

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено одт непознатоекрадено оат непознато
крадено от непознатоекрадено ота непосзнато
Копирането на текстове от http://nepoznato.energetika-bg.com, e абсолютно забранено за ВСИЧКИ, БЕЗ НИКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ, сайтове на български език, на които има реклами! Всички текстове на http://nepoznato.energetika-bg.com са авторски и са с нотариална защита. крадено от непознатосекрадено от непознатео Копирането им ще бъде преследвано с всички възможни законови средства. Особено безкомпромисно ще се преследват трафик – сайтоветe, които печелят от крадени текстове.