Загадки: Астероидът Бену „не пуска“ на повърхността си сондата OSIRIS-Rex!

През декември миналата година сондата на НАСА OSIRIS-Rex се приближи до астероида Бену и започна да го изучава. Целта на този проект, който струва един милиард долара, е да вземе проби от състава на това небесно тяло.

Ясно е, че конспиролозите веднага започнаха да говорят за някакви други цели на тази мисия, тъй като ценността на такива космически камъчета (и толкова често падащи на нашата Земя), както и фантастичната цена на такова мероприятие, не съответстват на логиката на обикновения човек.

Тези подозрения скоро бяха потвърдени от снимки на астероида Бену, които НАСА публикува на официалния си уебсайт. Виртуалните археолози веднага откриха нещо странно на тях, като сред аномалиите особено се откроява една явно изкуствена пирамида, сякаш копирана от египетските.

 

Извънземните са построили на астероида Бену пирамида и своя база! (видео)

На 8 септември 2016 г. НАСА изстреля междупланетната космическа станция OSIRIS-REx (Origins Spectral Interpretation Resource Identification Security Regolith Explorer), чиято задача е да достигне до близкия до Земята астероид (101955)… Continue reading „Извънземните са построили на астероида Бену пирамида и своя база! (видео)“

Предположенията на независимите изследователи, че сега персоналът на НАСА със сигурност няма да публикува нито една снимка, особено в близък план на мистериозния астероид, се потвърдиха на сто процента: оттогава снимки на Бену не се появиха в интернет.

Но пък изтече доста интересна информация: астероидът не позволява на американския апарат OSIRIS-Rex да кацне, изхвърляйки облаци прах в космоса (сякаш стреля!). Служителите на НАСА не очакваха подобна дейност от Бену, който не позволява на сондата да кацне на този малък астероид с диаметър едва 550 метра.

Освен това на повърхността му има много купчини с камъни и не е лесно да се избере място за кацане, дори и при спокойно състояние на обекта. В същото време астероидът е произвел 11 изригвания през последния месец, с което озадачи американските учени.

Какво е причинило такива „изстрели“ от прах, служителите на НАСА не могат да кажат с точност (има някои предположения, не повече), но по някаква причина Бену е „враждебен“ срещу нежелания гост. Може би това е някак си свързано с истинската цел, поради която американците са замислили този скъп проект?

Esoreiter

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

НАСА показа снимка на огромна изкуствена структура, намираща се в лунен кратер!

Доста необичаен обект, въобще не приличащ на купчина скали, е забелязан в кратер, на нова снимка на повърхността на Луната от НАСА. Снимката е направена на 2 януари 2019 година.… Continue reading „НАСА показа снимка на огромна изкуствена структура, намираща се в лунен кратер!“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *