Британският ентомолог Джордж Макгавин: Съдбата на човечеството изцяло зависи от пчелите!

Британският ентомолог Джордж Макгавин заяви, че ако популацията на пчелите продължава да намалява, то съдбата на цялото човечество ще бъде застрашена.

Според учения цялото многообразие на живот на нашата планета е възникнало именно поради симбиозата с насекомите, особено на пчелите. Появата на пчелите съвпада във времето с началото на разпространението на покритосеменните растения, което започва преди около 100 милиона години. Макгавин е уверен, че пчелите играят ключова роля в глобалната система.

Както отбелязва ученият, без пчелите хранителните ни навици ще се променят драстично, защото ако те изчезнат, тогава няма да има зеленчуци, плодове и цветя.

 

esoreiter

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

В САЩ създават изкуствени пчели, които могат да заместят истинските

Американски изследователи работят по проблема за създаването на изкуствени пчелите за опрашване на културите – в страната с катастрофална скорост намалява популацията с истински пчели. Този проблем не засяга само … Continue reading „В САЩ създават изкуствени пчели, които могат да заместят истинските“

Ето какво ще изчезне завинаги, ако изчезнат пчелите!

Какво може да изчезне заедно с пчелите? Нека се опитаме да разберем какво може да се случи.  На всички е известно, че пчелите са важна част от процеса на опрашване,… Continue reading „Ето какво ще изчезне завинаги, ако изчезнат пчелите!“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *