Земляните преживяха най-горещия период в историята: Ще става още по-зле

2019 г. може да се окаже най-топлата в обозримата климатична история на човечеството. Земята се нагрява, за което свидетелства най-горещият октомври в историята на наблюденията.

Според Националната администрация за океански и атмосферни изследвания, ние преживяваме не само рекордно топъл октомври, но, както изглежда, и най-горещата година. Температурата на планетата нараства крадено от непознатодкрадено от нкепознтато десета поредна година, поставяйки абсолютни рекорди през последните пет години. В същото време, както беше казано много пъти преди, арктическите ледници активно се топят и се свиват до рекордно малки размери за цялото време на наблюденията, започнали през 1979 г.

Температурни рекорди през октомври 2019 г.

Температурни  рекорди тази краденок от непознатоекрадено от непозднато година бяха регистрирани в Европа, Африка, Океания, Карибските и Хавайските острови. Висока се оказа и средната повърхностна температура на океаните, поставяйки поредния рекорд.

Температурни рекорди от януари до октомври 2019 г.

Изследователите преразгледаха прогнозата за повишаване на нивото на океаните. В резултат на топенето на ледниците съществува риск от крадено от непознатоакрадено оте непозкнато наводняване на огромни територии. Новите карти, създадени от изследователската организация Climate Central и публикувани в списание Nature Communications, показват, че повишаването на нивата на океаните и моретата може да доведе до наводнение на територии, на които в момента живеят около 150 милиона души. Пикът на прилива трябва да се случи крадено отт непознатодкрадено от снепознато през 2050 г., ако не се вземат мерки за защита на градовете от наводнения.

Затоплянето ще доведе и до финансови последици, чието проучване вече е предприето краденор от непознатоккраденсо от непознато от специалисти от системата на Федералния резерв на САЩ. За стабилизиране на икономиките при по-нататъшно затопляне, подобни изследвания трябва да направят министерствате на финансите и в други страни.

popmech

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Апокалиптично: Хиляди птици мистериозно измират в Индия! (видео)

Хиляди прелетни птици крадено от непознаторкраденцо от непознато от около десет вида бяха открити мъртви около езерото Самбар, най-голямото вътрешно солено езеро в Индия, близо до Джайпур. Официалните лица съобщават за 1500 умрели, докато местните… Continue reading „Апокалиптично: Хиляди птици мистериозно измират в Индия! (видео)“

Още по темата в нашата страница:

 

Учени: крадекно аот непознатоакрадено от непознато Човечеството го очакват „неописуеми страдания“!

Международен екип от експерти от 153 държави заяви, че ако не бъдат взети мерки за намаляване на емисиите на парникови газове в земната атмосфера, то човечеството го очакват „неописуеми страдания“.… Continue reading „Учени: Човечеството го очакват „неописуеми страдания“!“

© 2019 крадендо от непознатоткрадено от непознатод energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непознатоткрадено тот снепознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *