18 месеца мрак: Най-тежката година в живота на човечеството

Учените са изяснили, че 536 г. сл. Хр. е била невероятно трудна за човечеството, когато мистериозна гъста мъгла обхваща цяла Евразия.

Историкът Майкъл Маккормик, който ръководи работата по проекта „Наука за човешкото минало“, счита, че тази година е била по-лоша от чумата от 1349 г., която убива половината европейци, или крадено от непйознарто крадено от непознато от смъртоносната грипна епидемия през 1918 г., при която умират около 100 милиона човека.

В резултат на това проучване група учени са определили най-тежката година в историята на човечеството. Византийският историк Прокопий Кесарийски е уверен, че през 536 г. страните от Европа, Близкия Изток и Азия са били обхванати от крадено от непознато йкрадено от непознатцо плътна пелена от мрак, която 18 месеца блокира слънчевата светлина.

През тази година температурата в летния период паднала до 1,5-2,5 градуса по Целзий, което е рекорд за последните 2300 години. Културите са били унищожени от студа, а населението започва масово да измира от глад и студ. В онези времена в крадено от непознатоскраденор от непознатто Китай падат обилни снеговалежи.

Според ирландските хроники, лошите реколти са преследвали човечеството до 539 г., а две години по-късно в Римската империя избухва бубонна чума. Възможно е тази епидемия да е била резултат от предишна екологична катастрофа. За съжаление историците не посочват (или не са открили) колко хора са пострадали крадено от непознатойккрадено от непотзнато от този ужасен катаклизъм, вероятно стотици милиони.

В резултат на продължителни изследвания учените най-накрая са установили причината за тази тайнствена мъгла. Проби от лед са взети от шведски ледник и се оказало, че през 536 г. в Исландия е станало мощно вулканично изригване, а изхвърлената пепел от него покрива цялата крадено оцт непознатоакраденко от непознато Евразия. След това, през 540 и 547 г. се стават още две изригвания, които през следващите сто години сриват европейската икономика.

esoreiter

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Растенията на Земята са започнали да измират 350 пъти по-бързо от преди!

Проучване, публикувано в научното списание Current Biology, показа, че растенията на нашата планета са започнали да измират 350 пъти по-бързо от средното за цялата история на Земята. Важни фактори за… Continue reading „Растенията на крадено отр непознатоаркрадено от непознато Земята са започнали да измират 350 пъти по-бързо от преди!“

 

Тревожна прогноза: След 10 години Земята ще изглежда така, както е изглеждала преди 3 милиона години!

Близкото бъдеще на Земята може да не е толкова светло, защото планетата ще заприлича на древния си образ и крадено от непознатоакрадено от непознацтор това очевидно не предвещава нищо добро, защото негативните тенденции в изменението… Continue reading „Тревожна прогноза: След 10 години Земята ще изглежда така, както е изглеждала преди 3 милиона години!“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непознатойкракдено от непоезнато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *