Тревожна прогноза: След 10 години Земята ще изглежда така, както е изглеждала преди 3 милиона години!

Близкото бъдеще на Земята може да не е толкова светло, защото планетата ще заприлича на древния си образ и това очевидно не предвещава нищо добро, защото негативните тенденции в изменението на климата се случват в тревожни мащаби.

Според последните проучвания американски и британски учени твърдят, че след 10-12 години климатът на планетата Земя ще наподобява климата на средния плиоцен, започнал преди 3 милиона години.

Учените са сериозно загрижени за изменението на климата към затопляне, изчезването на ледниците и емисиите във въздуха. Всъщност, според най-печалните оценки, базирани на същите темпове на глобалното затопляне, към 2150 г. климатът на Земята ще наподобява климата от еоценския период. През този период температурата на Земята ще е с 13 градуса по-висока от днес и всъщност на планетата практически няма да има лед.

Ако се мисли за бъдещето от гледна точка на миналото, това, накъде се движи човечеството сега, е неизследвана област за човека. Отрицателните тенденции на изменението на климата се разгръщат с тревожни темпове, човечеството за кратко време успя да преобърне многомилионната тенденция на охлаждане на Земята и е напълно непонятно как всички живи организми на планетата ще се справят с това.

Всъщност такива процеси са протичали постепенно и по-рано, което създава възможност за адаптация при много организми, а днес контрастът е твърде рязък.

Учените казват още, че през милиардната история на нашата планета климатичните условия се определят от циклични периоди на затопляне и охлаждане, които се сменят в продължение на десетки милиони години, постепенно и плавно.

Но човечеството вече е по пътя на самоунищожението и унищожаването на всичко живо, защото само за няколко века е успяло да обърне тенденцията за охлаждане, която се простира на Земята в продължение на 50 милиона години.

И днес можем лично да се уверим в това, че състоянието на планетата се влошава с всеки изминал ден: горски пожари, топящи се ледници, парников ефект, изчезването на много видове организми – човечеството бързо се самоунищожава.

Усилията на малък процент доброволци, които почистват планетата от боклука, засаждат дървета, спасяват животни, не могат да променят мисленето на хората. Човешкото общество не може да осъзнае последствията от консуматорството и пренебрежението към околната среда.

Докато учените бият тревога, световните правителства сякаш не забелязват това и можем да кажем, че на практика не заделят пари, за да спасят нашата планета.

В крайна сметка политиците и другите алчни типове от върхушката на страните по света,  ще оцелеят след настъпващият хаос в убежища под земята или в космоса и тогава ще изградят нов свят върху руините на стария свят, отколкото сега да спасяват цялата планета, нейното животинско и растително население.

Пари са необходими за това, но такива няма. Но има пари за яхти, дворци, коли, безкрайни войни, създаване на оръжия за масово унищожение, нови вируси и други проекти, които са абсолютно ненужни на Земята и на повечето хора.

Следователно, след десет години, ще започне ново велико преселение на народите. Може би гладът и липсата на вода ще нараснат толкова рязко, че ще започне ново преселение на народите и война за остатъците от ресурсите на Земята.

Човечеството не е в състояние да мисли с положителна перспектива за бъдещето, следователно е обречено на изчезване.

По материали на Discovery, BBC, FOX и други.

Последвайте ни в Телеграм

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *