Растенията на Земята са започнали да измират 350 пъти по-бързо от преди!

Проучване, публикувано в научното списание Current Biology, показа, че растенията на нашата планета са започнали да измират 350 пъти по-бързо от средното за цялата история на Земята.

Важни фактори за изчезването са селското стопанство и урбанизацията. Според неотдавнашен доклад на ООН, наскоро 571 растителни вида са обявени за изчезнали.

На Земята винаги е имало измиране – изследванията отговарят на въпроса дали скоростта му се е увеличила. За това учените разгледали основните причини за изчезването на 291 растения, кога това се е случило и колко уникални са видовете.

Биолозите стигнали до извода, че тревистите многогодишни растения, като билките, са особено уязвими от измиране. По принцип скоростта на изчезване е станала 350 пъти по-висока в сравнение с историческите показатели, а през следващите 80 години процентът на изчезване на съвременните растения ще надхвърли историческите стойности с няколко хиляди пъти.

Учените предупреждават, че загубата на биоразнообразие заедно с изменението на климата са едни от най-сериозните проблеми, пред които е изправено човечеството.

По-рано беше съобщено, че във Великобритания древно растение е родило както мъжки, така и женски шишарки за първи път от 60 милиона години.

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Конспирации: Всички живи същества на Земята, включително и хората, са биороботи. Адроиди.

Първи пример: Вие седнахте на масата и хапнахте: Първо супа, второ – телешка яхния с картофи, пийнахте червено вино, да кажем мерло. А после нещо  плодово за десерт. И ви… Continue reading „Конспирации: Всички живи същества на Земята, включително и хората, са биороботи. Адроиди.“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *