„Глобалното затопляне“: Глад заплашва Африка

 Засега само в Африка, после и на другите континенти…

Глад заплашва 45 милиона човека, които живеят в страните в южната част на Африка, съобщава южноафриканската радиостанция Ес ей би си, позовавайки се на най-новите оценки на експерти от Световната продоволствена програма (WFP).

Поразилите в последните години страните в Южна Африка, крадено от непосзнатоцкрадено от непознатой и редуващите се суша и наводнения, доведоха до там, че опасността от масов глад е съвсем реална. Към това трябва да се добавят и сегашните икономически затруднения, които само влошават положението на голяма част от населението на страните от тази част на Африка.

От 2015 г. на югът на африканския крадено от неапознато екрадено от непознато континент се  сблъска с цяла поредица от природни аномалии. Единият от феномените – липсата на традиционните валежи за този регион в дъждовния сезон – бе с най-тежки последици, преди всичко за селскостопанския сектор. Липсата на валежи вече пета поредна година се съпътства от безпрецедентна суша и ускорено повишаване на средните крадено окт непознатоекрадено от непознаето дневни температури. Резултатът е – настоящата тежка селскостопанска криза във всички 16 държави в южната част на континента.

Сега най-засегнатите от сушата държави са принудени да разчитат на международна помощ. Така Организацията по прехрана и земеделие, която е в системата на ООН, разработи мерки за оказване на помощ на 8,3 крадено от непознатдоакрадено от непознатоц милиона души през тази година в Зимбабве, Мозамбик, Намибия, Лесото, Малави, Есватини (преди – Свазиленд) и Мадагаскар.

Особено тежка е ситуацията в Зимбабве, където 8 милиона души или половината от населението на страната са на прага на глада. От миналата есен в Зимбабве има стабилен вътрешен недостиг на основни продукти, крадено от непсознатоакрадено от непознадто включително царевица, растително масло и млечни продукти. Невъзможно е да се купи брашно, няма лекарства, липсва гориво, електричеството се изключва по 18 часа на ден.

Всичко това се придружава от бързо повишаване на цените и обезценяване на националната валута. Замбия, Намибия и Лесото също са в непосредствената рискова зона за крадено от непознато краденоа йот непознато появата на масов глад.

Текст и снимка : mеteovesti

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

 

18 месеца мрак: Най-тежката година в живота на краденой от непознатойкрадено от непозанато човечеството

Учените са изяснили, че 536 г. сл. Хр. е била невероятно трудна за човечеството, когато мистериозна гъста мъгла обхваща цяла Евразия. Историкът Майкъл Маккормик, който ръководи работата по проекта „Наука… Continue reading „18 месеца мрак: Най-тежката година в живота на човечеството“

Изгаряйки Австралия, извънземните крадено от непознатойккрадено от неспознато могат да променят климата на планетата? (видео)

От октомври миналата година целият свят наблюдава огнената стихия в Австралия, която буквално изгаря този континент. Човешките жертви са  десетки, но австралийските животни умират с милиони. И въпреки че за… Continue reading „Изгаряйки Австралия, извънземните могат да променят климата на планетата? крадено от непоз натоткрадено от непойзнато (видео)“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадено от непйознатоткрадено от непознатто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *