Тайнственият периодичен радиосигнал FRB 121102, отново се активира точно по график

По-рано тази година астрономите съобщиха за поразително откритие. Бързият радиосигнал, наречен FRB 121102, не се само се повтаря, а се повтаря в точно определен цикъл.

Източникът мълчи около 67 дни. След това, след около 90 дни, той се събужда отново, излъчвайки многократни милисекундни радиоисигнали, преди да замълчи отново и целият 157-дневен цикъл пак се повтаря.

Бързите радиосигнали обаче са изключително загадъчни и нямаше гаранция, че цикълът ще продължи. Така че е доста интересно, че източникът се появи отново, точно по график – в съответствие с прогнозите на цикъла му на активност.

Това подсказва, че е важно да се наблюдават известните източници на бързи радиосигнали, но също така и да продължи мониторинга на FRB 121102, за да се опитат учените да разберат какво може да е причина за това явление.

Бързите радиосигнали траят само няколко милисекунди, които се излъчват от галактики, намиращи се на милиони до милиарди светлинни години. Но за тези милисекунди те могат да освободят толкова енергия, колкото стотици милиони слънца.

earth-chronicles

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Гигантска извънземна „станция-медуза“ е открита в космоса (видео)

Из вестният виртуален археолог, уфологът Скот Уоринг, използвайки приложението Google Sky Map, е открил в космоса мистериозна структура, която прилича на медуза. Според изследователя това е жилищна биомеханична космическа станция на… Continue reading „Гигантска извънземна „станция-медуза“ е открита в космоса (видео)“

Учени : В нашата галактика трябва има поне 30 извънземни цивилизации

В  последни изследвания учените, които търсят извънземен живот, са открили доказателства, че ще открием живот извън Земята в следващите десет – двадесет години. Трудно е да се изчисли броят на… Continue reading „Учени : В нашата галактика трябва има поне 30 извънземни цивилизации“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *