Приближаващ се към Земята обект може да има изкуствен произход

Астрономи заявиха, че наскоро откритият космически обект „2020 SO“ може да има изкуствен произход, като  се позовават на необичайната му скорост и траектория.

В момента мистериозният обект бързо се приближава към Земята. Преди това учените го приемаха за обикновен астероид, но сега рязко смениха мнението си. Траекторията на движение и подозрително ниската му скорост, според астрономите, може да показват изкуствен произход на космическия пришълец.

Учените вече нарекоха този обект „мини-луна“, тъй като той ще остане на околоземна орбита в продължение на осем месеца и след това ще я напусне.

Произходът на обекта все още е под въпрос. Защото обикновените ледени блокове развиват скорост от 11 до 72 километра в секунда, докато обектът „2020 SO“ се движи със скорост само 0,6 километра в секунда. Засега учените имат едно логично предположение – обектът е с изкуствен произход.

Астрономи от НАСА вече дадоха своята преценка по отношение на този космически обект. Те смята, че обектът е обикновена космическа отломка. Може би това е фрагмент от космическия кораб Surveyor 2, изпратен на Луната през 1966 г. Той има орбита, която е твърде нетипична за обикновените астероиди.

По-рано астрономите заявиха, че не могат да обяснят огромния брой астероиди, приближили се до Земята през 2020 г.

 

(Илюстрацията не е на „2020 SO“ )

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *