Само Седем дни, които ще променят живота ви към по-добро

Бъдете по-активни, хранете се балансирано, наслаждавайте се на всеки ден.

Дийпак Чопра разказва как да направите живота си по-добър само за една седмица.

Много от нас мечтаят за промяна, но често баналният мързел, вкоренените навици, страхът да напуснем зоната си на комфорт и други фалшиви причини стоят на пътя на промяната. Разбира се, започването на нов живот за един ден е доста трудно. Трансформацията трябва да се осъществи постепенно, но също така не си струва да се отлага.

Понеделник: Превръщаме пасивното в активно

В понеделник заменете всякакви пасивни вечерни дейности (гледане на телевизия, игра на компютърни игри и висене в социалните мрежи) с нещо активно – например разходка из квартала, ходене до ледена пързалка или урок по танци. Опитайте се да ходите повече и по-често да се качвате по стълбите вместо с асансьора.

Не се ограничавайте само с физическа активност. Станете по-активни в работата и в личния си живот. Предлагайте нови решения и теми за обсъждане на оперативката. Уговорете среща с приятели не в кафене, а например на стена за катерене.

„Винаги, когато замените някаква пасивна дейност с активна, затвърдете позитивния модел в ума си, казвайки си:„ Сега действам активно “.

Вторник: Сменяме скучното с ярко

Какво може да оживи и оцвети един обикновен делничен ден? Ярък маникюр, грим или нетривиален аксесоар, салата от цветни зеленчуци, плодови смутита, комедия.

Този ден носете ярко оцветени дрехи, яжте пикантни или цветни храни. Гледайте видео с дъга в YouTube или застанете до фонтана, за да видите как светлината се пречупва в цветна дъга. „

Всеки път, когато правите избор в полза на нещо необичайно ярко, се похвалете за това.

Сряда: Удивително вместо еднообразно

Обичайните неща правят живота удобен, но съществуването би било скучно, без щипка вълнение и наслада. Променете нещо, което правите всеки ден.“ Закусете навън, вместо вкъщи, поръчайте билков чай, вместо обичайното си кафе, поемете по нов маршрут до работа и обърнете внимание на интересни магазини, необичайни сгради и оригинално облечени хора по пътя.

Не забравяйте да направите нещо ново и в личния си живот. Напишете на партньора си любовна бележка или изпратете романтично съобщение. Направете всичко необходимо, за да изпитате вълнение и изненада.

Четвъртък: Превръщаме старото в ново

Изхвърлете залежалата храна в хладилника в четвъртък. Купете си пресни плодове и зеленчуци. Поставете свежи цветя на масата. Забележете нещо ново у стара приятелка и й кажете за това „

Отворете гардероба си и решително се отървете от всички неща, които не сте носили дълго време. Старите неща заемат място и не позволяват да се появи нещо ново. Колко пъти сте отказали да си купите модна рокля, защото гардеробът ви вече е препълнен? В крайна сметка носите неща, които вече не харесвате. Разгледайте бюрото, прегледайте документите, изхвърлете списанията от миналата година.

Направете място за нещо ново. А изхвърлянето на няколко кутии боклук в кошчето също може да ви даде емоционално облекчение.

Петък: Оптимизъм вместо песимизъм

В петък се опитайте да намерите нещо позитивно дори в най-неприятните моменти. Не винаги е лесно да направите това – много по-лесно е да се оплачете от несъвършенството на света или несправедливостта на съдбата.

Мислете за нещата и събитията от гледна точка на надежда, нови възможности, човешка доброта, изцеление. Намерете възможност да помогнете на страдащите и се въздържайте да ги обвинявате за случилото се.

Как можете да промените този свят към по-добро? Дарете на благотворителна организация, доброволно, дарете стари неща (килера е изпразнен предния ден), засадете дърво, започнете да сортирате боклука.

Подсилете и затвърдете новото отношение в ума си, като си кажете: „Сега правя нещо важно за бъдещето“.

Събота: Превръщаме работата в отдих

Почивните дни са предназначени за релакс, но твърде често се налага да носим работа вкъщи и да се занимаваме с различни неща. Това прави невъзможно за нас да превключим, да се възстановим и да излезем от нашата рутина. Или прекарваме почивния ден, лежейки на дивана пред телевизора или сърфирайки в интернет.

Решете предварително какво може да ви накара да се почувствате обновени. Станете рано, направете гимнастика или гледайте изгрева на слънцето, пригответе здравословна закуска за цялото семейство, отидете на разходка в гората или рисувайте с децата на тротоара с пастели.

Тези дейности могат да ви помогнат наистина да се подмладите, да се почувствате по-спокойни и да станете по-малко раздразнителни.

Неделя:Вдъхновяващо вместо рутинно

Неделя е прекрасен ден за духовна трансформация. „Прочетете вдъхновяваща духовна литература или поезия. Възхищавайте се на произведенията на изкуството, слушайте музикални шедьоври – изберете нещо, което радва душата ви“.

© Дийпак Чопра

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *