Безпрецедентно застудяване ще обхване Северна Америка, Европа и Азия едновременно

Данните от метеорологичните спътници показват вълна от много студен въздух, която едновременно обхваща Северна Америка, Европа и Азия.

Наистина изглежда като началото на мини ледников период. И никакви признаци на затопляне!

Северна Америка

Сега Северна Америка е на път към нещо широко разпространено, наистина историческо. CNN дори казва, че тази седмица полярният вихър ще бъде достатъчно студен, за да замръзне антифризът.

Студ обхвана САЩ в петък, 5 февруари, а до следващия понеделник / вторник по-голямата част от страната ще бъде засегната от рязък спад на температурите.

 

И ето прогнозата за следващите 10 дни. Екстремни ниски температури ще се запазят над Северна Америка до 17 февруари, според последните данни на GFS.

Тази арктическа експлозия ще бъде придружена от големи или безпрецедентни количества снеговалеж.

Европа

На Стария континент – същата история. До вторник, 9 февруари, големи области, особено в северните, централните и западните райони, ще са с температури 8–20 ° C под средните зимни.

 

През следващите дни студът в източните райони само ще се усили, разбира се, с голямо количество сняг.

Азия

Азия се бори със студа от края на декември 2020 г., когато животни замръзнаха до смърт в части от Казахстан и части от Сибир, изпитвайки най-дългия период на студ от 14 години.

Южно полукълбо

Южното полукълбо също е под средните температури. И гледайки напред, Австралия, Южна Америка и Африка в по-голямата си част ще продължат да страдат от необичайно ниски температури:

 

Да, дори на oстровите в Тихия и Атлантическия океана ще бъде студено. Студът е новата реалност на нашия климат в момента.

earth-chronicles

 

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

One thought on “Безпрецедентно застудяване ще обхване Северна Америка, Европа и Азия едновременно”
  1. яко, Сидни – по графика -16градуса, смяхх…Москва също -16 (това е норма за Москва, а не студ) България +10градуса, най-студената част от годината!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *