Предсказанията на Стивън Хокинг за края на света

Стивън Хокинг се смята за един от най-влиятелните учени, посветил по-голямата част от живота си на космологията.

В своите научни трудове специалистът е оставил предсказания за края на света.

Стивън Хокинг описва няколко възможности. В една от своите статии ученият твърди, че един ден Вселената просто ще угасне. Всички звезди също ще угаснат и ще се превърнат в обикновени скали, скитащи се в космоса. Експертът настоява, че хората трябва да търсят други планети, преди Слънцето да спре да излъчва светлина.

Физикът не изключва и друго, че човечеството ще изчезне в резултат на ядрена война. Според учения прекалено мощните оръжия и технологии представляват сериозна опасност за хората. В момента хората са създали такова количество ядрени оръжия, което е напълно достатъчно, за да унищожи всички живи същества на Земята.

Смъртоносен вирус е друг сценарий за край на света, който Стивън Хокинг описва. Според писателя патогените бързо се разпространяват по планетата, развиват се и се адаптират към новите условия. В тази връзка никоя ваксина скоро няма да може действа върху тях. Космологът не изключва, че хората ще измрат поради изкуствено създадени бактерии.

Още един сценарии описва Хогинг- завладяване на Земята от изкуствения интелект, който може да се развие дотолкова, че да реши, че хората трябва да бъдат унищожени за да се запази останалия живот на планетата.

esoreiter

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *